|

IŞİD' karşı yeni cephe

Suriye'deki muhalif gruplardan Cephetul Şam'ın Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı, terör örgütü IŞİD'i Türkiye sınırından uzaklaştırmaya kararlı olduklarını söyledi. Karslı, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olarak Halep'e bağlı Azez ilçesinde IŞİD'e yönelik saldırılarını artırdıklarını belirtti.

Yeni Şafak
06:00 - 26/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 05:10 - 26/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Bölgedeki 40 köyün yaklaşık 2 yıl önce IŞİD militanları tarafından işgal edildiğini hatırlatan Karslı, “Yaklaşık 10 gün önce IŞİD'in denetimine geçen Delha ve Harcele köylerinin kontrolü bugün bize geçti. Çatışmalarda 62 IŞİD mensubu öldürüldü, 19'u yaralı ve 4'ü de sağ ele geçirildi” dedi.



BÖLGEYİ TEMİZLEYECEĞİZ


Azez'e bağlı Hirbi, Gazele ve Tukli köylerini de alabilmek için yeni cephe açtıklarını söyleyen Karslı, “Terör örgütü IŞİD'i Türkiye sınırından uzaklaştırmaya kararlıyız” dedi. Karslı, Azez'den Fırat Nehri kenarındaki Cerablus kasabasına kadar olan bölgeyi teröristlerinden tamamen arındıracaklarını vurguladı. Türkiye'den silah ve lojistik destek beklediklerini ifade eden Karslı, “Eğitimli ve çok deneyimli seçkin askerlerimiz var. Yeterli cephane ve mühimmat olması halinde ise bölgeyi IŞİD'ten en kısa sürede temizleme gücüne sahibiz” ifadelerini kullandı.



#Cephetul Şam
#Türkmen komutanlar
#Zekeriya Karslı
#ışid
8 yıl önce