|

İslam düşmanlığı terörle körükleniyor

Avrupa genelinde son yıllarda artan İslamofobia yüzünden başörtülü kadınlara ve cami, mescit gibi mekanlara yapılan saldırılar artıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:25 - 9/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Osnabrück Üniversitesi İslam İlahiyatı Enstitüsü Dekanı Prof. Dr. Bülent Uçar
Osnabrück Üniversitesi İslam İlahiyatı Enstitüsü Dekanı Prof. Dr. Bülent Uçar

Özellikle Almanya’da yapılan ırkçı saldırıların son bir yılda yüzde yüz arttığı belirtiliyor. Avrupa ve Almanya’da artan İslamafobia ve bu duruma karşı Alman medyasının tutumunu Osnabrück Üniversitesi İslam İlahiyatı Enstitüsü Dekanı Prof. Dr. Bülent Uçar ile konuştuk.

MÜLTECİLERLE ARTTI

Almanya’da İslam’a ve Müslümanlara karşı yapılan saldırıların artmasında Suriye’den gelen mültecilerin etkili olduğunu söyleyen Uçar, "Almanya’nın tarihine bakıldığı zaman faşist partilerin yönetimde söz sahibi olmadığını görürüz. Ancak Suriye’den gelen yaklaşık bir milyon mülteciden sonra Almanya için Alternatif (AfD) partisi oylarını yüzde 4,8’den yüzde 13.5’e çıkararak ilk kez meclise girdi. Türkiye 4 milyon Suriyeliyi kendi içerisine entegre edebilmişken Almanya bir milyon Suriyeliyi kendi içerisine entegre edemedi. Özellikle yapılan son seçimlerde Suriyeli mülteciler Almanya’da siyasi bir deprem oluşturdu. Bu da İslamofobya’yı arttırdı" dedi.

ALGI OLUŞTURULUYOR

Son bir yılda hem uluslararası arenada hem de Almanya’da İslamofobi’nin giderek arttığını söyleyen Uçar, “Batı şöyle bir algı oluşturdu: Yapılan terör saldırılarını Müslümanlara yükledi. Kendisini İslami örgüt olarak tanıtan DEAŞ, Taliban, El Kaide gibi örgütlerin yaptığı terör saldırılarını sanki Müslümanlar yapmış gibi gösterildi. Toplumda böyle bir algı var. Bunun kırılması gerekiyor. Medya da bu konuda algı yönetimi yapıyor” şeklinde konuştu. 

#İslamiyet
#İslamofobi
#Bülent Uçar
6 yıl önce