|

İslamofobi karnesi

ABD​ Başkanı Donald Trump'ın kararlarıyla alevlenen “İslamofobi” konusunda Batı ülkelerinin karnesinin kırık olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:26 - 2/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Avrupa'da Müslümanlar 2.800 kez saldırıya uğradı.
Avrupa'da Müslümanlar 2.800 kez saldırıya uğradı.

Batı ülkelerinde İslam ve Müslüman karşıtı saldılarda son bir yıl içinde 2 bin 800'den fazla saldırı gerçekleştiği gözlendi. Bu terör örgütleri, onlarca yıldır çeşitli eylemler yaparak camiler başta olmak üzere Müslüman dernekleri hedef seçildi.



VANDALLAR İŞ BAŞINDA


Diplomasi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ABD'de son bir yılda 450'den fazla saldırı oldu. Kanada'da bugüne kadar 20'den fazla saldırı yapıldı. Bu saldırıların en büyüğü ise geçtiğimiz günlerde bir camiye yapıldı. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmişti.




260 İSLAM KARŞITI EYLEM


Teröre destek veren batılı ülkelerin başında gelen Almanya'da bu süreçte 60 camiye saldırı yapılırken, 260 İslam karşıtı eylem düzenlendi. Bu ülkedeki olumsuz tavırlardan Müslüman mülteciler de nasibini aldı. 664 sığınmacı Müslüman mülteci saldırıya uğradı. Aynı şekilde, Fransa'da 360 civarında saldırı yapılırken, AB ve NATO'nun kalbi olarak nitelendirilen Belçika'da 20'den fazla saldırıda bulunuldu. Yapılan araştırmalarda, Belçika halkının yarıdan fazlasının Müslümanları tehdit olarak gördüğünün ortaya çıkması da, yaşanan sıkıntının boyutlarını gözler önüne serdi. Saldırılar, son bir yılda Hollanda'da 100'ü, Avusturya'da 90'ı, İsveç'te 30'u geçti.



#ABD
#Donald Trump
#İslamofobi
7 yıl önce