|

İspanya’da yeni saldırı önlendi

Katalonya polisi, Barcelona’da bir saldırı daha düzenlemek için kullanılması planlanan 120 adet gaz bombası kapsülü bulduklarını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:37 - 21/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​İspanya’da yeni saldırı önlendi
​İspanya’da yeni saldırı önlendi

Katalonya emniyetinden açıklama yapan sözcü, kapsüllerin, Las Ramblas ve sahil kasabası Cambrils’te düzenlenen ve 14 kişinin ölmesine neden olan araçlı terör saldırılarının ardından üçüncü bir saldırının hazırlığına işaret ettiğini belirtti. Polis yetkilileri Las Ramblas’taki saldırıda araçtaki kişinin kimliğini henüz doğrulayamadıklarını ve Fransa’ya kaçmış olabilecğini de kaydetti. Öte yandan, terör saldırılarının ardından ortadan kaybolan 7 yaşındaki Julian Cadman’ın saldırıda hayatını kaybettiği bildirildi. Katalonya polisi, Cadman’ın araçlı saldırıda hayatında kaybedenler arasında olduğunu açıkladı.

HAHAMDAN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMA

Barcelona baş hahamı Meir Bar, saldırıdan bir gün sonra Times of Israel sitesinde açıklamalarda bulunarak Müslüman ve Filistin düşmanlığı yaptı. Saldırının sebebinin, İspanya’nın Müslümanlarla mücadele etmemesi olduğunu söyleyen Haham Bar, Avrupa’nın Müslümanlar nedeniyle uçuruma sürüklendiğini iddia etti. Yahudilere Avrupa’yı terk etme çağrısı yapan Bar, “Müslümanlar burada aranızda yaşıyorlar. Bunlardan kurtulmak mümkün değil. Bu yüzden buradan ev satın almayın. Kalıcı toprağımız olan İsrail’e gidin ve oradan ev satın alın” ifadelerini kullandı.

#Meir Bar
#Avrupa
#​İspanya
7 yıl önce