|

İsrail Filistinlilere müdahale etti

İsrail polisi, cuma namazı ardından Mescid-i Aksa'nın önünde toplanan Filistinlilere saldırdı. İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırısında üç Filistinli şehit oldu. Saldırılar sonucu 200'e yakın da yaralı var.

Yeni Şafak
13:28 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 17:37 - 21/07/2017 Cuma
İsrail güçleri, Mescid-i Aksa yakınlarında Müslümanlara saldırdı.
İsrail güçleri, Mescid-i Aksa yakınlarında Müslümanlara saldırdı.

İsrail polisi, cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda cemaate saldırdı.

Yahudi yerleşimciler de Filistinlilere ateş açtı. Açılan ateşte, 17 yaşındaki Mahmud Şeref isimli Filistinli genç şehit edildi. İsrail askerlerinin saldırısı sonucu ise iki Filistinlinin daha şehit olduğu açıklandı. 200'e yakın da yaralı olduğu belirtildi.

  • Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Ras el-Amud bölgesinde yaşanan olaylarda kafasından yaralanan bir Filistinli şehit oldu." ifadelerine yer verildi. Açıklamada ölen Filistinlinin kimliğine ilişkin bir bilgi yer almadı.

Bölgede çok sayıda kişinin de yaralı olduğu belirtiliyor.

Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda ve Kudüs'ün farklı noktalarında gerçekleşen müdahalelerin ardından sokaklar bir anda savaş alanına döndü.

Plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale

İsrail polisinin plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahalesi sonucu onlarca kişi yaralandı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te polisin cemaate müdahale ettiği yerlerin başında Selahaddin Caddesi, Vadi el-Coz, Ras el-Amud ile Mescid-i Aksa'nın Aslanlı (Esbat) ve Meclis kapıları geliyor.

Şehrin sokaklarında yoğun ambulans ve çatışma sesleri yükselmeye devam ediyor.

Polis helikopterleri uçuyor

Filistinli gençler de İsrail polisinin müdahalesine taşlarla karşılık vermeye çalışıyor. Filistin Kızılayı onlarca yaralı olduğunu ve yaralılara müdahalenin sürdüğünü açıkladı.

İsrail polis sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Selahaddin Caddesi ve Ras el-Amud'da "taş atan Filistinlilere" müdahale edildiği belirtildi.

Kudüs'ün üzerinde polis helikopterleri sürekli uçmaya devam ediyor.

İsrail, Batı Şeria'da da saldırdı

Mescid-i Aksa'nın kapısına kurulan metal arama dedektörlerini protesto amacıyla Batı Şeria'da düzenlenen yürüyüşlere de İsrail askerleri tarafından müdahale edildi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Beytüllahim kentinin kuzey girişinde ve işgal altındaki Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki Kalendiya askeri kontrol noktasında eylem yapan Filistinlilere, göz yaşartıcı gazla müdahale edildi.


#İsrail
7 yıl önce