|

İsrail küstahlığına direniş

'Filistin Direnişi' isimli kitabıyla tanınan Rus gazeteci Nadezhda Kevorkova, Özgürlük Filosu'nda Gazze'ye yardım götürürken uluslararası sularda İsrail tarafından gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/07/2015 Cuma
Güncelleme: 03:01 - 3/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Kevorkova'nın Tel Aviv yakınlarındaki Givon Hapishanesi'de tecrit merkezinde tutulduğu örenildi. İsrail, Kevorkova'nın suçunu kabul etmesi için kendisini belge imzalamaya zorladığı ve bu yönde baskı yaptığı belirtildi. İsrail askerleri, uluslararası karasularında durduğu insani yardım filosu yolcularını, 'suçluyum' demeye zorluyor. Kevorkova'nın eşi gazeteci Maksim Şevçenko, eşinin telefonlarının elinden alındığını, kendisine baskı yapıldığını, avukatı dışında ailesi ve işyeri ile görüşmesine müsaade edilmediğini söyledi.



DUYARSIZ KALMAYIN DEMİŞTİ


Filoya Rusya'dan katılan tek kişi olan Kevorkova, Filistinlilere verdiği yakın destekle tanınan bir gazeteci. “Filistin Direnişi” isimli bir kitabı da bulunan Kevorkova, Siyonist çevreler tarafından antisemitizm yapmakla suçlanıyor. Kevorkova, yaptığı konuşmada İsrail'in kendilerine saldırmasıdurumunda kimsenin duyarsız kalmamasını rica etmiş ve destek istemişti.  AYBİKE EROĞLU / İSTANBUL


#Kevorkova
#Filistin Direnişi
#Nadezhda Kevorkova
#Özgürlük Filosu
9 yıl önce