|

İsrail Mescid-i Aksa'da 3 Filistinliyi öldürdü

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da silahlı saldırı girişiminde bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi katletti. İsrail güçleri Mescid-i Aksa'yı kapattı. Mescid-i Aksa'da 1969'dan bu yana ilk defa Cuma namazı kılınmadı. Binlerce Müslüman mescid kapatıldığı için Kudüs'e giden yollarda namazını eda etti.

Yeni Şafak
09:06 - 14/07/2017 Cuma
Güncelleme: 16:26 - 14/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da 3 Filistinliyi katletti.
İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da 3 Filistinliyi katletti.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da 3 Filistinliyi katletti. Mescid-i Aksa'yı kapattı. Mescid-i Aksa'da bugün Cuma namazı kılınmadı.

İsrail ambulansların girişine de izin vermedi!

İsrail güçleri, yaraladıkları 3 Filistinliyi kurtarmak için ambulansların girişine izin vermedi.

  • Mescid-i Aksa'yı işgal eden İsrail askerleri, geçtiğimiz günlerde omzunda İsrail bayrağı asılı halde Mescid-i Aksa'ya girmişti. İsrailliler bölgede gerilimi tırmandırmaya çalışıyor.

İsrail polisi, Aksa'nın da içerisinde bulunduğu şehrin surlarla çevrili Eski Şehir bölgesini de giriş çıkışa kapattı. Çok sayıda İsrail askerinin şehrin giriş kapılarında konuşlandığı ve şehrin üzerinde polis helikopterlerinin uçtuğu gözlendi.


  • Mescid-i Aksa'dan imamlar da dahil herkesi dışarı çıkaran polis, Aksa'da murabıt olarak adlandırılan Filistinli gönüllü bekçilerin telefonlarına el koydu.
Barikatlar kuruldu

Polis ayrıca Aksa'nın da içerinde bulunduğu şehrin surlarla çevrili Eski Şehir bölgesini ve çevresindeki yolları da giriş çıkışa kapattı. Çok sayıda İsrail askerinin şehrin giriş kapılarında konuşlandığı ve şehrin üzerinde polis helikopterlerinin uçtuğu gözlendi. Polis şehrin çevresinde bulunan Filistinlileri de uzaklaştırarak, surların yüz metre kadar ilerisine demir barikatlar kurdu.

"Çok tehlikeli..."

Tansiyonun yüksek olduğu şehrin Sahire Kapısı'nda Anadolu Ajansı'na konuşan Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kisvani, "Mescid-i Aksa’da 1969’dan bu yana ilk defa cuma namazı kılınmasına izin verilmiyor. Bu, çok tehlikeli bir adımdır. Bu, açıkça ibadet özgürlüğüne ve din özgürlüğüne bir saldırıdır. " dedi.

Kisvani, şöyle devam etti:

  • "Sabah saat 7 sularında gerçekleşen olayda İsrail polisinin 3 Filistinli genci öldürdüğü haberini aldık. İsrail polisi olayın ardından Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapatarak, cuma namazının kılınmayacağını duyurdu. İşgal gücü şu anda aldığı önlemlerle olayı bahane ederek Mescid-i Aksa’da namazı engelliyor. Biz Mescid-i Aksa’da neler döndüğünü bilmiyoruz. Bütün yetkililer Harem-i Şerif’in dışına çıkarıldı. Şu anda Eski Şehrin Sahire kapısındayız. Diğer vakıf görevlileri Gavanime ve diğer kapılarda bekliyor. Mescid-i Aksa'nın içinde sadece İsrail polisi eşliğinde Yahudi milletvekilleri ve Kamu Güvenliği Bakanı var. Biz içeride ne yaptıklarını bilmiyoruz. Murabıtların telefonlarına el konulmuş durumda. İsrail’in bu icraatları Mescid-i Aksa’ya yönelik zalimce alınmış kararlardır. Mescid-i Aksa’nın içerisinde olan her olaydan İsrail işgali sorumludur. İsrail şu anda bu olayı bahane ederek Mescid-i Aksa’nın yapısını değiştirmeyi planlıyor. Aşırı sağcı İsrail hükümeti bu olayı kullanıyor."
#Kudüs
#Filistin
#İsrail
7 yıl önce