|

'İsrail politikalarında köklü değişiklik yapmalı'

AB diplomatları, İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği yıkımlardan endişe duyduğunu açıkladı. AB diplomatları, İsrail'in 1976 sınırları çerçevesinde Filistin topraklarıyla ilgili politikalarını değiştirmesini istedi.

Yeni Şafak
17:30 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:35 - 24/10/2016 Pazartesi
AA
ARŞİV
ARŞİV

Avrupa Birliği (AB) diplomatları, İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği yıkımlardaki artıştan derin endişe duyduklarını belirtti.



Kudüs ve Ramallah'taki AB diplomatları ile bazı AB üyesi ülkelerinin misyon şefleri, evlerinin yıkılması ve Kudüs'ten göç ettirilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Filistinlilerin yaşadığı bölgeleri ziyaret etti.



Kudüs'teki AB ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Bu ziyaret ile Filistinlilerin yaşadığı zor bölgelerde incelemelerde bulunmayı ve yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi almayı amaçlıyoruz. Yıkımların ve evlerini boşaltmaya zorlamanın insanlar üzerindeki etkilerinden endişe ediyoruz." denildi.



Açıklamada AB'li diplomatların söz konusu bölgelerdeki yetkililerinden okulları da kapsayan yıkımlara ilişkin bilgi aldığı kaydedildi.



İsrail'in 1967 sınırları dışında ayrım duvarı inşa etme, yıkım, el koyma, bedevileri zorla yerlerinden etme, yerleşim birimleri inşa etme ve ulaşım özgürlüğüne kısıtlama getirme politikasını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, "İsrail'in ekonomik fırsatları arttırabilecek, hem İsrail hem de Filistin için istikrar ve güvenliğin güçlendirilmesini sağlayabilecek C bölgesi başta olmak üzere işgal ettiği Filistin topraklarıyla ilgili politikalarında köklü bir değişim yapması gerektiği" ifade edildi.



#Avrupa Birliği
#Diplomatlar
#Filistin
8 yıl önce