|

İsrail'deki Filistinlilerden Kudüs protestosu

ABD Başkanı Trump'ın skandal kararıyla Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıması, İsrail'in güney ve kuzeyindeki Filistinlilerin yaşadığı bölgelerde protesto edildi. Rahat kenti ile kuzeyindeki Vadi Ara, Mecd el-Kerm bölgelerinde düzenlenen gösterilerde 'Kudüs Filistin'in başkentidir' yazılı pankartlar taşındı.

Yeni Şafak
21:41 - 9/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 21:59 - 9/12/2017 Cumartesi
AA
Arşiv
Arşiv

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, İsrail'in güney ve kuzeyinde Filistinlilerin yaşadığı bölgelerde de protesto edildi.

İsrail'in güneyindeki Rahat kenti ile kuzeyindeki Vadi Ara, Mecd el-Kerm bölgeleri ve Er-Rine köyünde düzenlenen gösterilerde, Filistin bayrakları ile "Kudüs Filistin'in başkentidir" yazılı dövizler taşındı.

Vadi Ara ve Mecd el-Kerm bölgelerindeki gösterilere İsrail meclisindeki (Knesset) Ortak Arap Listesi'nden Ahmed et-Tıybi, Usame es-Sadi ve Eymen Avde katıldı.

Yazılı açıklama yapan Avde, eylemlerin Trump'ın kararını kınamak için düzenlendiğini, Kudüs'ün asıl sakinlerinde kalacağını ve işgalin biteceğini belirtti.

Rahat kentindeki eylemde de Ortak Arap Listesi'nden 4 Arap milletvekili hazır bulundu.

Gösterileri organize eden İsrail'deki Arap vatandaşlarının temsilcisi Yüksek Arap Takip Komitesi yaptığı yazılı açıklamada, Trump'ın Kudüs kararını kabul etmediklerini vurguladı.

Komite, salı akşamı Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği önünde cuma günü de Sakhnin kentinde gösteriler düzenlemeyi planladıklarını duyurdu.

#ABD
#İsrail
#Kudüs
6 yıl önce