|

İsrailli yerleşimciler Filistin kasabasını bastı

Batı Şeria'daki Kasra kasabasına baskın yapan İsrailli yerleşimciler 6 arabayı kundakladı ve evlere taşla saldırdı.

Aa
00:00 - 21/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 15:12 - 21/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
İsrailli yerleşimciler Filistin kasabasını bastı
İsrailli yerleşimciler Filistin kasabasını bastı

İsrailli yerleşimciler Batı Şeria'daki Kasra kasabasına baskın yaparak halka saldırdı ve arabaları kundakladı.

Kasaba sakinlerinden Filistinli Ummu Nuayr Tahir, ''Yerleşimcilerin kasabayı basması sebebiyle hareketli bir gece yaşadık. Yerleşimciler 6 arabayı kundakladı ve evlere taşla saldırdı. Evlerini korumak isteyen halk ve yerleşimciler arasında çatışmalar sabaha kadar sürdü'' dedi.

Arabası kundaklanan Filistinli Mustafa Daas, ''Bir grup İsrailli yerleşimci arabamı yaktı ve evimize saldırarak pencereleri kırdılar. Saldırılar sabaha kadar devam etti. Sabah yerleşimcilere karşı evlerini koruyan halkı sindirmek için İsrail askerleri geldi ve göz yaşartıcı bomba, plastik mermi kullandı'' diye konuştu.

Bir başka Filistinli Sami Haldun, yerleşimciler tarafından kundaklanan arabasını yangından kurtaramadığını, arabasının kül olduğunu ifade etti.

HALKA SALDIRIYORLAR

Batı Şeria Yahudi Yerleşimciler Dosyası Sorumlusu Gassan Dağlas, yerleşimcilerin İsrail ordusu himayesinde halka saldırdığını iddia ederek, saldırıların sorumlusunun İsrail hükümeti olduğunu savundu.

Dağlas, Batı Şeria'da yerleşimcilerin sık sık yaptığı saldırılar sebebiyle krizin daha büyüyebileceği uyarısında bulundu.

İsrail basınına göre, Batı Şeria'da yaklaşık 360 bin yerleşimci bulunuyor.

İsrail, Oslo Anlaşması'na göre C bölgesinde bulunduğu gerekçesiyle dün Batı Şeria'daki Kasra kasabasının elektrik iletim hattını kesmişti.


11 yıl önce