|

İsveç'in Türkiye düşmanı troll Bakanı!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'ye açıkça destek vermeyen Avrupa ülkelerinin Bakanlar nezdinde Türkiye düşmanlığı bir kez daha gün yüzüne çıktı. İsveç Dışişleri Bakanı Wallstörm, paylaşımlarıyla Türkiye'ye yönelik çirkin kampanyalara destek veriyor ve Türkiye düşmanlığı konusunda diğer Avrupalı Bakanlara ilham veriyor. Bakanın, dokunulmazlıkların kaldırılmasından idam taleplerine varana kadar çok konuda Türkiye'ye karşı yer alması tepki topluyor.

Yeni Şafak
12:47 - 15/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:55 - 15/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
İsveç Dışişleri Bakanı Wallstörm'ün Türkiye düşmanı paylaşımları dikkat çekiyor.
İsveç Dışişleri Bakanı Wallstörm'ün Türkiye düşmanı paylaşımları dikkat çekiyor.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün dün Viyana Havalimanı'nda yer alan ahlaksız iddialara destek vererek, "Türkiye bu uygulamaya son vermeli" demesiyle birlikte, Türkiye düşmanlığı bir kez daha ortaya çıktı.



Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Wallström'e cevap vererek, "Açıkça yanlış şekilde bilgilendirilmişsiniz, Türkiye'de böyle aptalca uygulamalar yok" diyerek, Türkiye'ye atılan "15 yaşındaki kızların cinsel ilişkiye girmesine izin veriliyor" şeklindeki ahlaksız habere tepki göstermişti. İsveçli Bakan Walsstörm'ün Türkiye düşmanlığı, attığı tweetlerde kendisini belli ediyor. 15 Temmuz darbe girişiminden çok kısa bir süre sonra "Türkiye'ye baskı yapmalıyız" diyerek darbeci askerleri savunan Bakan Wallström, vatanını savunurken şehit edilen kahramanlarımızı yok saydı.





Kendilerine karşı en ufak bir tehdit olarak gördükleri kişileri mesleklerine bakmadan linç eden Avrupalı Bakan Wallström geçtiğimiz günlerde Nazlı Ilıcak gibi FETÖ'cü gazetecilerin tutuklanmasına ilişkin haberi de kendi Twitter sayfasından paylaşıp, "Türkiye'de basın özgürlüğüne yönelik kabul edilemez tavır" şeklinde ifadeler yer vermişti.






OHAL endişesi


Fransa'da, ABD'de veya Almanya'da terör örgütlerinin saldırılarının hemen ardından OHAL ilan edilmesini olağan karşılayan Bakan Wallstörm'ün, Türkiye'deki OHAL'den duyduğu rahatsızlık da dikkat çekti. Wallström, darbe girişiminin ardından FETÖ'cü isimlere yönelik operasyonları ve OHAL'de yayımlanan kararnameleri eleştirerek, "Avrupa'nın Türkiye'ye açık mesajı" şeklinde bir paylaşımda da bulunmuştu.






İdam taleplerine tepki


15 Temmuz'un ardından Türkiye'de alınan önlemlerden rahatsız olan Wallström, halkın darbecilere yönelik idam taleplerinden de bir hayli rahatsız oldu. "Türkiye'de kabul edilemez gelişmeler: İdam yasası Türkiye'nin AB üyeliğini imkansız hale getirir" şeklinde AB süreciyle ilgili tehdit içeren ifadeler de kullanmıştı.






Dokunulmazlığın kalkmasından rahatsız oldu


Bulduğu her fırsatı Türkiye aleyhine kullanan Wallström, dokunulmazlıkların kalkmasından duyduğu rahatsızlığı da gizlemedi. Terör örgütü PKK'ya destek veren vekillerin cezalandırılması için Türkiye'de dokunulmazlıkların kaldırılmasından da rahatsız olan Wallström, bunun demokrasiye zarar verdiğini iddia etti.



Demirtaş ile görüşmüştü


Türkiye düşmanı Bakan Wallstörm'ün geçtiğimiz yıl PKK'ya alkış tutan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü. Demirtaş'la yaptığı görüşmeyi fotoğraf ile yayınlayan İsveçli Bakan, "Türkiye'den HDP lideri Demirtaş ile. Ona, şiddetin durması ve barışın yeniden tesisi konusunda katılıyorum" notuyla paylaştı.



















#Margot Wallström
#İsveç
8 yıl önce