|

Japonya Başbakanı Shinzo Abe Fransa'da

İha
00:00 - 13/01/2007 Cumartesi
Güncelleme: 09:00 - 13/01/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Japonya Başbakanı Shinzo Abe Fransa'da
Japonya Başbakanı Shinzo Abe Fransa'da

Brüksel'deki NATO karargahını ziyaret eden Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Brüksel'den sonra Paris'e geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından Elysee Sarayı'nda Abe onuruna akşam yemeği verildi. Yemek öncesi 50

dakikayı aşkın bir süre, iki ülke ilişkilerini ele alan liderlerin, dünya gündemindeki konuları ele aldıkları öğrenildi. Abe, yemeğin ardından herhangi bir açıklama yapmadan Elysee Sarayı'ndan ayrıldı.

Elysee Sarayı'na yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, başta Kuzey Kore'nin nükleer çalışmaları olmak üzere, Filistin-İsrail sorunu, Irak'taki gelişmeler ve İran'ın nükleer çalışmalarının da yer aldığı bir dizi sorunu ele aldı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliği konusunda Fransa'nın, Japonya'nın görüşünü desteklediği belirtilirken, Japonya'nın bölgede denge unsuru bir ülke konumunu sürdürmesinin Fransa'yı memnun ettiği ifade edildi.

Japonya Başbakanı Abe, ülkesinin stratejik ortak olarak işbirliğini kuvvetlendirmeden yana olduğunu, NATO'nun barış ve güvenlik operasyonlarına daha fazla destek vermekten yana olduğunu ifade etti. Abe, Japonya'nın uluslararası güvenlik konularında daha önemli rol üstlenmekten yana olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık 50 dakika süren görüşmelerin ardından Abe onuruna verilen akşam yemeğine geçildi. Abe, yemek bitiminde herhangi bir açıklama yapmadan Elysee Sarayı'ndan ayrıldı.

17 yıl önce