|

Kara kıtaya bir tebessüm

Tebessüm Derneği, bu Kurban Bayramı’nda da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. Afrika'nın en fakir ülkelerinden Nijer, Çad, Kamerun ve Mali’de 50 bin ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırıldı. Çad halkı için 31 su kuyusu açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:42 - 2/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kara kıtaya bir tebessüm
Kara kıtaya bir tebessüm

Tebessüm Derneği, Kurban Bayramı organizasyonu kapsamında Afrika’nın en fakir ülkeleri için yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Gerçekleştirilen organizasyon kapsamında dünyanın en fakir ikinci ülkesi olan Nijer başta olmak üzere Kamerun, Çad ve Mali’de yüzlerce kurban kesildi, onlarca su kuyusu açıldı. Dernek çalışanları kara kıtanın açlık ve yoksulluğuna karşı umut ışığı oldu. Yaşanan kuraklığa bağlı olarak içme suyu temin etmek için kuyuların başında saatler geçiren ve kilometrelerce yol yürümek durumunda kalan Çad halkı için 31 su kuyusu açıldı.


BAĞIŞLARLA YÜZLERİ GÜLDÜ

Tebessüm Derneği, Kamerun, Nijer, Çad ve Mali’nin köylerine giderek hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanların kesimini gerçekleştirdi. Hayırseverler tarafından bağışlanan hisseler sayesinde 50 bin ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırıldı. Yapılan yardım faaliyetleri hakkında bilgi veren Tebessüm Derneği Genel Sekreteri Ali Bakkaloğlu şunları aktardı: “Kara kıta da yaşanan açlık nedeniyle insanlar belki de ömürlerinde bir kez bile et yiyemiyor. Hayırseverlerin bağışlarıyla kesilen kurbanlarla birlikte 50 bin kişi kurban etleriyle karnını doyuracak" dedi. Bununla beraber Çad’ın Lac Bölgesinde yaklaşık 250 kişinin yaşadığı Makwi Adam Kouditi Köyü’nde açılan su kuyularına şehitlerin isimleri verildi.

Ümmet birliği için dua

Kamerun’da bayram namazı coşkuyla kılındı. Müslümanların yoğunlukta olduğu Kamerun’un Kousseri Bölgesi’nde camilere sabahın ilk ışıklarıyla birlikte akın eden binlerce Müslüman hep birlikte bayram namazını kılmak için saf tuttu. Müslümanlar birlik ve beraberlik için dualar etti.


Şehit Eren için su kuyusu

Her gün su ihtiyaçlarını karşılamak için kilometrelerce yol kat eden bölge halkı, açılan su kuyularıyla birlikte rahat bir nefes aldı. PKK terör örgütü tarafından Maçka’da şehit edilen Eren Bülbül ve Ferhat Gedik de unutulmadı. Son açılan su kuyusuna Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’in isimleri verildi. Açılan su kuyusuna “İyi ki varsın Eren Bülbül” yazılarak şehidin ismi Çad’da yaşatıldı.


Yetimlere bayramlık

Tebessüm Derneği yetim ve öksüz çocukların yüzünü güldürdü. Derneğin Genel Sekreteri Ali Bakkaloğlu, şunları aktardı: "Kamerun'un Kousseri Bölgesi'nde bulunan Ahad Kur'an kursunda, hafızlık eğitimi gören yüzlerce çocuğa hayırseverlerin gönderdiği oyuncak, kıyafet ve bayram harçlıklarını dağıttık. Ülkede yaşanan salgın hastalıklara bağlı olarak yaşam süresi oldukça kısa. Bu nedenle binlerce çocuk öksüz ya da yetim kalıyor. Bu bayram onları da Kur'an kursunda bir araya getirdik. Yapılan bağışlarla yüzünlerini güldürmeye vesile olduk"

#Kamerun
#Afrika
#Eren Bülbül
7 yıl önce