|

Kardeş ülke depremzedeler için seferber oldu: Azerbaycan'ın Nahçıvan yetkilisi Fuad Necefli'den Türkiye Başkonsolosluğu'na destek ziyareti

Kardeş ülke Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde yaraları sarmak için seferberlik başlattı. Afetin ilk gününden bu yana tek yürek olan Nahçıvan halkı; battaniye, gıda ve kıyafet başta olmak üzere pek çok insani yardım malzemesini Türkiye'ye ulaştırdı. Nahçıvan'dan Türkiye'ye beş günde 52 TIR insani yardım gönderilirken hayatını kaybeden vatandaşların anısına lokma dağıtımı yapılarak yaralılar için şifa duaları edildi. Azerbaycan'ın Nahçıvan yetkilisi Fuad Necefli, Türkiye Başkonsolosluğu'na ziyarette bulunarak Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya'ya taziyelerini iletti. Fuad Necefli, Nahçıvan'ın depremzedeler için yardım göndermeye devam edeceğini ifade etti.

11:18 - 28/02/2023 Salı
Güncelleme: 11:57 - 28/02/2023 Salı
Yeni Şafak
Azerbaycan'ın Nahçıvan yetkilisi Fuad Necefli, Türkiye Başkonsolosluğu'na ziyarette bulunarak Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya'ya taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
Azerbaycan'ın Nahçıvan yetkilisi Fuad Necefli, Türkiye Başkonsolosluğu'na ziyarette bulunarak Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya'ya taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere, Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından da yardımlar devam ediyor. Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, afetin ilk gününden bu yana depremzedelere yardım ulaştırmak için seferber oldu.

Afet bölgesi için Nahçıvan'da toplanan gıda, battaniye ve kıyafet başta olmak üzere yardımlar, konteynerlerde toplanarak tırlara yüklendi.

Nahçıvan halkı depremzedeler için seferber oldu

Nahçıvan'ın yardım tırlarında bulunan erkek, kadın, çocuk kıyafetleri, bebek bezleri, battaniyeler, gıda ürünleri, farklı ebatlarda halılar, şilteler, temizlik ürünleri, sobalar, elektrikli ısıtıcılar, el fenerleri, farklı boyutlarda çadırlar, konteynerler, yataklar, plastik koltuklar, plastik kaplar, ilaçlar, jeneratörler, maden suları ve diğer gerekli ekipmanlar Türkiye'deki deprem bölgesine gönderildi.

Türkiye-Nahçıvan sınırı olan Dilucu Sınır Kapısı'ndan geçen tırlar, Iğdır Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bahçesinde kurulan çadırlara gelip burada kayıt yaptırdıktan sonra deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Türkiye Başkonsolosluğu'na destek ziyareti

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'deki yetkili temsilcisi Fuad Necefli ve üst düzey devlet görevlileri yapılan yardımların koordinasyonu ile yakından ilgilendi.

Azerbaycan'ın Nahçıvan yetkilisi Fuad Necefli, Türkiye Başkonsolosluğu'na ziyarette bulunarak depremde hayatını kaybedenler için baş sağlığı, yaralılar için şifalar diledi. Fuad Necefli, Nahçıvan'ın depremzedeler için yardım göndermeye devam edeceğini ifade etti.

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nden deprem bölgesine gönderilen insani yardımın toplam değerinin 14 milyon 774 bin 631 Manat ( 164 Milyon TL) olduğu öğrenildi.

Depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olan Nahçıvan halkı, hayatını kaybeden vatandaşların anısına lokma dağıtımı yaparak yaralılar için şifa duaları etti.





#Nahçıvan
#Azerbaycan
#Fuad Necefli
1 yıl önce