|

Katliama destek!

İran, Esed ve Rus uçakları tarafından yoğun bombardımana maruz bırakılan Halep’e 5 bin kişilik takviye birlik yolladı. İranlı subayların üç ay askeri eğitimden geçirdiği milisler arasında İran, Afgan ve Yemenli Şiiler de yer alıyor. İran - Esed ve Rusya arasında yapılan görüşmeler sonucu Tahran rejiminin böyle bir karar aldığı duyuruldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:05 - 3/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

İran - Rusya ve Esed koalisyonu 2 ayı aşkın süredir kuşatma altında tutulan muhalif bölgelere geniş çaplı kara harekatına hazırlanıyor. İran yanlısı En Nahar Gazetesi yeni saldırı dalgasıyla ilgili 'çoğunluğu Irak ve İran'dan getirilen 5 bin kişilik milis gücünün Halep'e sevk edilmeye başlandığını' duyurdu. İranlı subaylar tarafından 3 aylık askeri eğitimden geçirilerek Suriye savaşına gönderilen milisler arasında İran, Afgan ve Yemenli Şiiler de yer alıyor. Halen Halep merkez ve çevresinde Esed lehine savaşan 13 bin asker bulunuyor. Bu 13 bin savaşçının 9 bin 500' ü ise İran tarafından bölgeye getirilen milislerden oluşuyor.



Şİİ MİLİS SAYISI 55 BİNİ AŞTI


İran Devrim Muhafizlari Komutanı Kasım Süleymani komutasında Suriye'deki Şii varlığının 55 bini aştığı bildiriliyor. 400 ila 700 dolar arasında aylık maaş alan Şii milislerin tüm giderleri İran tarafından karşılanıyor. Halep merkez ve çevresinde savaşan 7 büyük Şii milis grup Liva el Kudüs çatısı altında operasyonel ittifak sağladı. Handarat, Ramuse, Meydan ve Selahaddin bölgelerinden muhaliflere dönük tüm saldırılar bu ittifak çerçevesinde yürütülüyor. Ebûl Fadl Abbas Tugayı, Hizbullah, Zülfikar Tugayı, Bedir Tugayları, Asaeb Ehlul Hak, Fatimuyyun Tugayı ve Mehdi Ordusu ile sahada bilfiil savaşan İran Devrim Muhafizları bu gruplardan bazıları.


  1. HİZBULLAH'TAN PKK-PYD ZİYARETİ
  2. Lübnan merkezli Şii gruplardan Hizbullah 2013 yılından buyana Suriye'de İran lehine muhaliflere karşı savaşıyor. Hizbullah'ın Halep'te bulunan üst düzey iki ismi 3 gün önce PYD kontrolünde ki Münbiç'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Yeni Şafak'a bölgede bilgi veren kaynaklar iki örgüt arasında Halep konusunda işbirliği yapılması yönünde fikir alışverişinde bulunuldugu İran-Esed-Rusya ittifakının yakında yapmayı planladığı kara operasyonu için Hizbullah komutanlarının PYD'den destek talebinde bulunduğunu kaydetti. Hizbullah yetkililerinin Halep sonrası PYD'ye Haseke ve Halep kuzeyinde her türlü desteğin verileceği teminatın da bulunduğu da gelen bilgiler arasında. Hizbullah'ın Münbiç'te ki PYD ziyaretine örgütün yayın organı El Menar tv ekibinin de katılarak ilçeden PYD'ye destek amaçlı röportaj ve haberler yaptığı kaydedildi.
#İran
#Rusya
#Esed
#Halep
8 yıl önce