|

Kemer bilmecesi

Paris yakınlarında bir banliyöde patlayıcı kemer bulundu. Kemerin, saldırılarda yer aldığı şüphesiyle polisin aradığı Salah Abdeslam’a ait olduğu sanılıyor. Belçika ve Paris'te operasyonlar devam ederken uzmanlar Fransız istihbaratındakı “aşırı bürokrasi ve analiz” zafiyetinin terörün durdurulamamasının arkasındaki neden olduğunu söylüyor.

Yeni Şafak
06:00 - 25/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 05:14 - 25/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Kanlı terör saldırılarıyla sarsılan Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan bir banliyöde patlayıcı kemer bulundu. Fransız medyasının polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Paris'in Montrouge banliyösünde bir çöp tenekesinde üzerinde patlayıcı düzenek olan bir kemer bulunduğu kaydedildi.Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da bulunan kemerin, hala polis tarafından aranan Salah Abdeslam'a ait olduğu tahmin ediliyor.



Benzer patlayıcılar


Patlayıcı düzeneğin 13 Kasım'daki Paris saldırıları sırasında kullanılan patlayıcılarla benzerlik taşıdığı belirtildi. Saldırıların olduğu akşam Salah Abdeslam'ın telefon sinyaline, Paris'in güneyindeki Chatillon yakınlarında rastlandığı kaydedilmiş, Abdeslam'ın 2 arkadaşını arayarak “gelin beni alın dediği” ifade edilmişti. Saldırıların olduğu akşam ismi henüz arananlar listesinde olmayan Salah Abdeslam, o gece 2 arkadaşının arabasıyla Belçika'ya gitmişti. Abdeslam kardeşlerden Brahim Abdeslam da 13 Kasım'daki bombalı saldırılarda üzerindeki bombaları patlatarak ölmüştü. Brüksel'de ikamet eden diğer kardeş Mohamed Abdeslam da saldırılar sonrasında gözaltına alınmış ancak olaylarla ilgisinin olmadığının anlaşılması üzerine


serbest bırakılmıştı.



Saldırıdan vazgeçti iddiası


Mohamed Abdeslam, Belçika televizyonuna verdiği mülakatta, aranan kardeşi Salah'ın muhtemelen son anda saldırıdan vazgeçtiğini düşündüğünü söylemişti. Bazı haberlerde de, Abdeslam'ın kendini havaya uçurmaktan vazgeçip iki işbirlikçisiyle birlikte kaçtığı öne sürülürken saldırıları üstlenen IŞİD'in de 'misyonunu yarım bırakıp kaçan' Abdeslam'ı aradığı iddia edildi.


#Paris
#Mohamed Abdeslam
#Salah Abdeslam
8 yıl önce