|

Kenya'ya gitmek isteyenlere kapı açıldı

Dışişleri Bakanlığı, Kenya'ya seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları için vize itasının kaldırıldığını bildirdi.

Yeni Şafak
21:48 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 18:50 - 1/09/2015 Salı
AA

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 1 Eylül tarihinden itibaren Kenya'ya seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları için havaalanları başta olmak üzere gümrük kapılarında ve Kenya Büyükelçiliklerinde vize itasının kaldırıldığı belirtildi.



Yeni uygulamayla vize alınmasının en az iki gün sürebileceğine işaret edilen açıklamada, vize alacakların Kenya'ya varışlarından önce "www.ecitizen.go.ke" web sayfasındaki "Services" bölümüne girerek elektronik vize alması gerektiği duyuruldu.



Açıklamada şunlar kaydedildi:



"Vatandaşlarımızın, Kenya'ya varışta, geçerli elektronik vizenin bilgisayar çıktısıyla birlikte, en az 6 ay geçerli pasaport, otel rezervasyonu, seyahat programı, (turist olarak gidiliyorsa) ziyaret edilecek yerlerin listesi ve (iş ve arkadaş ziyaretleri için) davet mektubu gibi tamamlayıcı belgeleri sınır polisine ibraz etmeleri gerekmektedir. E-vizeye sahip olmayan yabancıların uçağa kabul edilmeyebileceği ve ülkeye giriş taleplerinin reddedilebileceği söz konusu olması hasebiyle vatandaşlarımızın konuya hassasiyetleri rica olunur."



#kenya
#seyehat
#afrika
#vize
9 yıl önce
default-profile-img