|

Kerkük'te kontrol sağlandı

Irak ordusu dün DEAŞ tarafından Musul operasyonuna misilleme olarak Kerkük'e başlattığı saldırıyı püskürttü. Irak ordusu, kentte kontrolü ele geçirdiğini açıkladı. Irak güvenlik güçleri, DAEŞ mensubu 48 teröristin öldürüldüğün açıkladı.

Yeni Şafak
12:22 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:40 - 22/10/2016 Cumartesi

Irak ordusu, terör örgütü DEAŞ'ın "uyuyan hücrelerinin" önceki geceden bu yana eş zamanlı intihar saldırıları gerçekleştirdiği Kerkük'te kontrol sağlandığını açıkladı. Operasyonda 48 terörist öldürüldü.



Dün yaşanan saldırılar sonrası kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.



Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin uluslararası askeri koalisyon öncülüğünde 5 gün önce başlattığı Musul operasyonu sürerken, terör örgütü DEAŞ Kerkük'e saldırarak misilleme de bulunmuştu.



Örgütün, dün kent merkezine yoğun bir şekilde saldırı düzenlemesinden dolayı bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri söz konusu mahalleri abluka altına aldı.



Güvenlik güçleri zırhlı araçlarla teröristlerin konuşlandığı sokak aralarına girip, sıcak çatışmaya girdi.



IKBY Başkan Yardımcısı Kosret Resul dün yaptığı açıklamada "DEAŞ'ın kent üzerindeki tehlikesi yüzde 90 oranında ortadan kalktı. Kent sakinleri rahat uyusun." demişti.



DEAŞ'li teröristlerin kente giriş görüntüleri ortaya çıktı


Hem dışarıdan hem de Kerkük içindeki uyuyan hücreleri harekete geçiren DEAŞ'li teröristler Kerkük'te ortamı savaş alanına çevirirken, sıcak çatışmalar yaşandı. Kerkük'teki bir elektrik santralini havaya uçuran ve kente canlı bombalarla saldıran DAEŞ'li teröristlerin gece yarısı Kerkük'e yaptıkları giriş güvenlik kameralarına yansıdı. DEAŞ'li teröristlerin gece saat 03.00 sıralarında bir pikapla girdikleri görülüyor. Dışarıdaki grubun içeriye girmesiyle birlikte içerideki uyuyan hücrelerin de sokağa çıktığı görülüyor.



Yaralılar Süleymaniye ve Erbil'e gönderiliyor


Kent merkezinde iki gündür yoğun sokak çatışmaların yaşanmasından dolayı siviller başta olmak üzere çok sayıda güvenlik görevlisi yaralandı. Söz konusu yaralılar daha iyi ve güvenli bir ortamda tedavi edilmesi için 1 saatlik mesafede yer alan Erbil ve Süleymaniye kentlerine sevk ediliyor.






#Irak ordusu
#DEAŞ
#Kerkük
8 yıl önce