|

Kerry Rusya'da

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'ya gitti. Rusya'da mevkidaşı Lavrov tarafından karşılanan Kerry, Putin'le görüştü.

Yeni Şafak
19:21 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 16:24 - 12/05/2015 Salı
Yeni Şafak

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Rusya'ya geldi. Kerry'nin Rusya ziyaretinde İran, Suriye ve Ukrayna konularının da aralarında bulunduğu birçok meselenin ele alınması bekleniyordu.



Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf'a, günlük basın brifinginde, Kerry'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve diğer Rus yetkililerle Karadeniz kıyısındaki Soçi'de yapacağı temasları soruldu.



Görüşmede İran'ın nükleer programına yönelik müzakereler, Suriye'de devam eden iç savaş ve Ukrayna konularının yanı sıra diğer bazı meselelerin değerlendirileceğini belirten Harf, "(Ziyaret) Rusya ile görüş birliği içinde olduğumuz ve fikir ayrılığı yaşadığımız tüm bu konularda iletişim kanallarını açık tutma çabalarımızın bir parçası. Görüşmenin iyi bir zamanda olacağını düşündüler" diye konuştu.



Kerry'nin Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile muhtelif zamanlarda telefonla görüştüğünü hatırlatan Harf, Kerry'nin bu kez Rus lider Putin ile de görüşeceğini belirtti. Ajandalarındaki konuları Putin ile doğrudan konuşmanın önemli olduğuna vurgu yapan Harf, sözlerini şöyle sürdürdü:



#john kerry
#rusya
#kerry putin
9 yıl önce