|

Kıskaç planı

ABD-İsrail ürünü terör koridoru hayata geçerse Türkiye’nin güney komşuları Irak’la Suriye değil, Barzani ve PKK’dan ibaret olacak. 2 bin 753 kilometrelik sınırın yarısına yakını terör kıskacına girecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/09/2017 Pazar
Güncelleme: 10:07 - 17/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Terör koridoru hayata geçerse 2 bin 753 kilometrelik sınırın yarısına yakını terör kıskacına girecek.
Terör koridoru hayata geçerse 2 bin 753 kilometrelik sınırın yarısına yakını terör kıskacına girecek.

Mesud Barzani ve PKK eliyle Türkiye’yi kuşatmayı planlayan güçler 911 kilometrelik Suriye sınırını PKK’ya, 331 kilometrelik Irak sınırını ise Barzani’ye teslim etmeyi planlıyor. Türkiye-Suriye hudut bölgesinin halen 580 kilometrelik kısmı PKK/PYD kontrolünde. Kuzey Irak’ta ABD ve İsrail kontrolünde kurulması planlanan ‘Kürdistan’ devleti de hayata geçerse Suriye’nin ardından Irak sınırı tamamıyla kukla yapıların yönetimine girecek. Tel Aviv’in ‘vadedilmiş topraklar’ planına hizmet eden istila operasyonu başarıya ulaştığında Türkiye’nin Irak ve Suriye ile toplamda sahip olduğu 2 bin 753 kilometrelik sınırın yarısına yakını terör kıskacına girecek. 25 Eylül’de Mesud Barzani yönetimindeki IKBY bölgesinde, 28 Eylül’de ise PKK/PYD kontrolündeki kuzey Suriye’de, Türkiye’yi kuşatma planının miladı olacak referandumlar yapılacak.

Mevcut haliyle Erbil’den başlayarak Lazkiye’den Akdeniz’e açılacak şekilde tasarlanan terör koridorunun Suriye ayağında ilk adım PKK’dan geldi. ABD eliyle kurdurulan sözde PKK-Cezire Kantonu Sözcüsü, Irak sınırındaki Semelka Sınır Kapısı’ndan Barzani bölgesine özel kimlik uygulaması ile serbest geçişlerin başlayacağını açıkladı. Terör örgütü sözcüsü açıklamasında, “Bu ayrıcalık yanlızca Suriye Kürtleri için geçerlidir” vurgusu yaptı. Açıklamada, bir sonraki adımın yine Suriye’nin Kuzey Irak sınırındaki Ayn Duvvar Kapısı’nda da atılacağı belirtildi. Suriye ve Irak parçalandıktan sonra Barzani bölgesiyle PKK’nın kontrol ettiği sözde kantonlar birleştirilecek.

  • İDLİB-CERABLUS ENGELİ
  • Ancak 1241 kilometrelik Erbil-Lazkiye terör koridorunun önünde aşılması güç bir engel bulunuyor. Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekâtı ile kalın bir hançer soktuğu Azez-Cerablus-Bab bölgesi ile önümüzdeki günlerde Mehmetçiğin operasyon yaparak kontrol altına alacağı İdlib. Bu iki bölgenin Türkiye’nin kontrolünde olması, ABD-İsrail merkezli planları altüst ediyor. Mehmetçiğin önümüzdeki günlerde İdlib’e girmesiyle birlikte Afrin’den Türkmendağı’na uzanan 130 kilometrelik alanın kontrolü tamamıyla Türkiye’de olacak. İdlib ve Lazkiye, bölgenin Akdeniz’e açılan kapısı anlamı taşıyor.
  • Propaganda girişimine geçit yok
  • Kuzey Irak’ta ABD ve İsrail’e bağlı bir terör devleti oluşturma fikrinin propaganda çalışmasına Ankara Valiliği izin vermedi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) ‘bağımsızlık’ referandumuna ilişkin Çankaya’daki bir otelde yapmayı planladığı konferans yasaklandı. ‘Kürdistan Bölgesi Bağımsızlık Referandumu’ konulu konferansa izin verilmemesine dair bir açıklama yayınlayan Valilik, sözkonusu girişimin provokasyona neden olabileceğine ilişkin istihbari bilgilerin bulunduğunu, etkinliğe bu nedenle izin verilmediğini bildirdi.
#Suriye
#Irak
#Barzani
7 yıl önce