|

Koenders'ten Gazze'ye ziyaret

Resmi temaslarda bulunmak üzere Filistin'in Ramallah kentine gelen Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, İsrail ile Gazze arasındaki Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze Şeridi'ne geldi.

Yeni Şafak
11:26 - 15/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:37 - 15/07/2015 Çarşamba
AA

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, İsrail ile Gazze arasındaki Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan geçerek Gazze Şeridi'ne geldi.



Koenders, Gazze'ye geçişi sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ülkesinin, Filistin topraklarında ekonomik kalkınmanın gerçekleşmesi için çaba gösterdiğini ifade etti.



Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı Müdürü Münir el-Galban, yaptığı açıklamada, Koenders'in Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunduğunu belirtti.



Galban, Hollandalı Bakan'ın ayrıca, Gazze Şeridi'nden Batı Şeria'ya ticari ürünlerin hızlı geçişinin sağlanması için ülkesinin sınır kapısına hibe ettiği güvenlik tarama cihazını da yakından incelediğini söyledi.



Dün Ramallah'a gelen ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüştükten sonra bugün Gazze Şeridi'ne birkaç saat sürecek bir ziyaret gerçekleştiren Koenders'in, bölgedeki Birleşmiş Milletler ve Filistin uzlaşı hükümeti yetkilileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.



#Gazze
#Hollanda
#Filistin
9 yıl önce