|

Komuta merkezi Sincar

Musul operasyonunun başlamasıyla PKK ve İran destekli Şii milis grubu Haşdi Şabi birlikte hareket etme kararı aldı. PKK ve Haşdi Şabi ortak bir tabur oluşturarak, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Telafer’e katliama hazırlanıyor. Ortak taburu Mazlum Şengal komuta ediyor. Şengal’in 2,5 ay önce Demirtaş’ın kardeşine ait otelde kaldığı belirlendi.

Yeni Şafak
04:00 - 5/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 04:35 - 5/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Haşdi Şabi ve PKK Telafer operasyonunda işbirliği içinde. Kuzey Irak'ın Sincar bölgesinde PKK'ya ait kampta Telafer operasyonu iki örgütün ortak kararı ile başladı. Binden fazla PKK'lı Telafer operasyonunda Haşdi Şabi çatısı altında Telafer'e saldırırken, ortak taburun komutanlığını halen Türk vatandaşı olan Mazlum Şengal yürütüyor. Telafer'e saldıran kadın timinin sözde komutanı ise Raferin Engizek.



ÜÇ HAFTALIK HAZIRLIK SÜRECİ


Musul operasyonunun başlaması ile birlikte Telafer'e PKK ile birlikte saldırı planı devreye girdi. Haşdi Şabi bileşenlerinden Asaeb Ehlül Hak Tugayı ve PKK üst yönetimi Sincar'da toplandı. Haşdi Şabi üst düzey komutanlarından Mehdi El Mühendisi ve İRGC generalinin de katıldığı toplantılarda Telafer'in ortak operasyonla ele geçirilmesi ve sonrasında PKK'ya devredilmesi kararı alındı.



SİNCAR'IN KOMUTANI TÜRKİYE'DEN


Haşdi Şabi ile ortak Telafer operasyonuna katılan PKK tugayı bin kişiden oluşuyor. Terör örgütünün bölge elebaşı ise Türk vatandaşı bir terörist. Mazlum Şengal kod adlı terörist ile birlikte örgütün kadın yapılanması (YBJ) komutanı ise Raperin Engizek.





TERÖRİSTİN DİYARBAKIR BAĞLANTISI


Terör örgütünün Sincar bölge sorumlusu Mazlum Şengal'in Diyarbakır'da HDP yetkilileri ile görüştüğü ve 2.5 ay önce HDP eş Başkanı Selahaddin Demirtaş'ın kardeşine ait Liv Suit Otel'de sahte kimlikle kalarak, Demirtaş ve HDP üst düzey yönetimi ile görüştüğü ortaya çıktı.



3000 BİN TERÖRİST VAR


Kerkük, Kandil ve Selahaddin bölgesine giden teröristlerin bir çoğu Sincar'da kısa süreli koordinasyon eğitiminden geçirilerek sıcak hatlara sevk ediliyor. Haşdi Şabi, PKK ittifakı çerçevesinde Telafer'e giden 1000 kişilik gurubun içinde 150 kadın terörist bulunuyor.


#Musul operasyonu
#Haşdi Şabi
#PKK
8 yıl önce