|

Kudüs’ün İslami kimliği siliniyor

Dünya Kudüs Günü’nde İsrail işgali altındaki Kudüs’ün her geçen gün İslami kimliğini kaybettiğine dikkat çekildi. Hamas’ın yaptığı açıklamada, İslam aleminin Kudüs ve Filistin’e yönelik ilgisinin devam etmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:33 - 24/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kudüs’ün İslami kimliği siliniyor
Kudüs’ün İslami kimliği siliniyor

Gazze’de, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla düzenlenen konferansta, İslami direniş hareketi Hamas’ın liderlerinden İsmail Rıdvan, İsrail işgali altındaki Kudüs’ten her geçen gün İslami kimliğin silindiğini belirtti. Rıdvan, “İsrail işgali; Kudüs, akidemiz ve insanlık için tehlike oluşturuyor. Kudüs gerçek bir tehlikeyle karşı karşıya, Yahudileştiriliyor ve İslami kimliği değiştiriliyor” dedi. Hamas tarafından yayınlanan mesajda ise “kurulan komplolara rağmen İslam aleminin Kudüs’ü ve Filistin’i unutmadığı” belirtildi. Son dönemde Doğu Kudüs’te İsrail tarafından yasa dışı yerleşim inşasına hız verildi.

KOMPLOLARA RAĞMEN UNUTMAYACAĞIZ

Hamas tarafından, her yıl Ramazan ayının son Cuma günü kutlanan Dünya Kudüs Günü dolayısıyla yayınlanan mesajda, oynanan oyunlara ve kurulan komplolara rağmen İslam aleminin Kudüs’ü ve Filistin’i unutmadığı belirtildi. Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, “Dünya Kudüs Günü, Kudüs’ün ve Filistin’in ümmetin kalbindeki ve vicdanındaki yerinin teyididir. Ümmet oynanan bütün oyunlara ve kurulan tüm komplolara rağmen Kudüs’ü unutmadı, unutmayacaktır” ifadelerine yer verdi.

GERÇEK TEHLİKE

Kudüs’ün, İsrail’le olan mücadelenin temel duraklarından ve ümmetin temel meselesi olduğunu vurgulayan İsmail Rıdvan, “İsrail işgali; Kudüs, akidemiz ve insanlık için tehlike oluşturuyor. Kudüs gerçek bir tehlikeyle karşı karşıya, Yahudileştiriliyor ve İslami kimliği değiştiriliyor" diye konuştu.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid el-Batş da Kudüs ve Filistin’in hiçbir zaman İsrail ya da Jerusalem olmayacağını ifade etti.

#Kudüs
#Filistin
#İsrail
#Hamas
7 yıl önce