|

Kullandığı kelime tercümana zor anlar yaşattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Arnavutluk'ta Preze Kale Cami açılışı töreninde "Tiran, Üsküp ve diğer şehirlerin kalbi aynı anlayış ile atmalıdır. Bizim yüreklerimiz toplu vurmalı kardeşlerim. Bu coğrafyanın geçmişte yaşadığı acılardan hepimiz gereken dersi çıkarmalıyız" dedi. Erdoğan, konuşması sırasında müsterih kelimesini kullandı. Çevirmenin bu kelimeyi çevirememesinden dolayı yaşanan diyalog alanda gülüşmelere neden oldu.​

Yeni Şafak
19:38 - 13/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:11 - 13/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta yapılacak olan ve Balkanların en büyük camisi olacak Namazgah Camii'nin töreninde konuştu.



Erdoğan, konuşması sırasında müsterih kelimesini kullandı. Çevirmenin bu kelimeyi çevirememesinden dolayı tekrar müsterih olunuz diyen Erdoğan, yine karşılık bulamayınca,"Müsterihin Arnavutçası yok mu" dedi. Çevirmen "Var" cevabını verdi ancak bu diyalog alanda gülüşmelere neden oldu.



Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



- Arnavutluk'taki kardeşlerimi bir kez daha hasretle selamlıyorum. Yine Mehmet Akif Ersoy bizim bağımsızlık ve istikbalimizin sembolü olan milli şairimiz. Az önce Tiran'da Namazgah Cami'nin temelini attık. Tiran'ın tam merkezinde kapalı alanı 5 bin kişi alan cami inşallah 24 ay sonra cuma namazı kılmak üzere Tiran'a gelip açılışını yapacağız.



- Sabah 10:00'dan bu yana burada dağılmadan beklediniz bunun için sizi tebrik ediyorum. Değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Ne olur ayrılığa düşmeyin Müslümanların üzerinde oynanan oyunlara kurban olmayın. Kim olursa olsun bir olun, iri olun, diri olun kardeş olun. Balkanlar'da barış ve huzuru sağlamanın birinci yolu ortak değerler etrafında oluşturacağım birliktir. Tiran, Üsküp ve diğer şehirlerin kalbi aynı anlayış ile atmalıdır. Bizim yüreklerimiz toplu vurmalı kardeşlerim. Bu coğrafyanın geçmişte yaşadığı acılardan hepimiz gereken dersi çıkarmalıyız. İşte Kumanavo'da olanları duyuyorsunuz ne tür oyunlar oynanıyor görüyorsunuz. Onun için dik duracağız diklenmeyeceğiz. Birlikte hareket edeceğiz.



- Türkiye olarak bu kararlığımızı sizlerle devam ettireceğiz. Sadece TİKA vasıtası ile Arnavutluk'ta 248 projeyi hayata geçirdik. Tabi bugün temelini attığımız cami bunların tacı olacak. Başbakanlığım döneminde çalışmasına başladığımız çalışmayı bugün temelini attık. Şimdi de Preze Kalesi Cami açılışını yapıyoruz tüm Müslümanlara hayırlı olsun. Başta hükümetimiz olmak üzere tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.



#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Arnavutluk
#canlı
9 yıl önce