|

Kur'an kursunda yangın: 9 ölü

Senegal'in başkenti Dakar yakınlarında bulunan bir yatılı Kur'an kursunda çıkan yangında 9 çocuk hayatını kaybetti, 1 çocuk da ağır yaralandı.

İha
00:00 - 6/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 14:19 - 6/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Kur'an kursunda yangın: 9 ölü
Kur'an kursunda yangın: 9 ölü

Başkentin Medine bölgesindeki Kur'an kursunda yaşları 6 ila 12 arasında değişen 45 öğrencinin bulunduğu, yangın sırasında tüm öğrencilerin tek bir odada yattığı ortaya çıktı.Yetkililer, duvarları ahşaptan olan yapıdaki yangının, içeriyi aydınlatmakta kullanılan bir mumdan çıktığı ve kısa sürede herşeyin küle döndüğünü bildirdi. Yangın ihbarının alınmasının ardından itfaiyenin kısa sürede olay yerine geldiğini söyleyen yetkililer, yolların dar olması nedeniyle alevlere müdahale etmekte geç kalındığını ifade etti. Bu arada Kur'an-ı kerim sayfalarının yanmamış olmaması dikkat çekti. Üst düzey hükümet yetkilileri ile olay yerini ziyaret eden Devlet Başkanı Macky Sall ise, Kur'an kurslarının uzun süredir dile getirilen sıkıntılarını giderme sözü verdi.Yangından kurtulan Awa Sow, "Tüm eşyamızı kaybettik. Paralarımız ve eşyalarımız vardı, hepsi gitti. Biz de burada kalıyorduk" diye konuştu.

Olayda hayatını kaybeden çocuklardan birinin babası olan Saliou Gano, "Bu bölgede dar caddelerin genişletilmesi lazım, çözüm bu. Başka acil bir durum olsa itfaiye ekipleri içeri giremeyecek" dedi.Yangında kız kardeşi vefat eden Mamadou Samb da, "Ben küçük kardeşimle odadaydım, uyuyordum. Onu uyandırmaya çalıştım, fakat alevleri görünce ağlamaya, çığlık atmaya başladı. Onu dışarı çıkarmaya çalıştım ama çıkaramadım. Ben de dışarı zor kaçtım" diye konuştu.

11 yıl önce