|

Kuşatma yarılacak

Suriyeli muhalifler 50. gününe giren Halep kuşatmasını kırma amaçlı operasyon hazırlıklarını sürdürüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2016 Pazar
Güncelleme: 23:51 - 22/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fetih Ordusu öncülüğünde devam eden saldırı hazırlıklarının son aşamaya geldiği ve birkaç gün içerisinde büyük çapta operasyon başlatılacağı öğrenildi. Nureddin Zengi Hareketi, Şam'ın Fethi Cephesi ve Ahrar'uş Şam kanadından yapılan açıklamalarda, kısa süre içearisinde harekete geçileceği duyuruldu.



KASTİLLO VE RAMUSE'DEN


Esed güçleri ve Şii militanların karadan taarruzu, Rusya'nın ise havadan yoğun bombardımanları ile kuşatılmış durumdaki Halep, muhalif Fetih Ordusu'nun yapacağı operasyonla nefes alacak. Suriye'nin ikinci en büyük kentini kurtarmaya yönelik harekât, kuzeyde Kastillo, güneyde ise Ramuse bölgesinden gerçekleştirilecek. Fetih Ordusu öncülüğünde oluşturulan müşterek birliğe yerel grupların da katılacağı ve en az 2 bin muhalifin 'büyük savaş' adı verilen harekata iştirak edeceği bildiriliyor. 50 gündür kuşatma altında olan Halep'te Rus ve rejim güçlerinin bombardımanları sonucu 1700 sivil hayatını kaybetti. Halep'te ölenlerden 146'sinin ise çocuk olduğu kaydedildi. Şehirde su ve ekmek stokları tükenirken Halep Yerel Meclisi halka, 'yalnızca bir öğün yemek yemeleri' tavsiyesinde bulundu. Rusya ve Esed rejimi Halep'te 4 sivil 2 de askeri tahliye kanalı açıldığını duyurdu. Kuşatma altında kalan muhalifler ise rejim bölgelerine açılan tahliye kanallarının tuzak olduğunu, rejimin bu yolla yeni bir işkence fırsatı kazanmaya çalıştığını, şu ana kadar hiçbir sivil ya da askerin bu yola itibar etmediğini açıkladı.



'Sakalları kesin'


Kuşatma altındaki Halep'te rejim, halkın kenti terk etmesi için tahliye yolları belirledi. Esed rejimi, bu güzergahı kullanmak isteyensivillerede el ilanlarıyla mesaj veriyor. Sözkonusu ilanlarda, “Sakallarınızıkesin ve Suriye bayrağını sallayarak


Esed birliklerine teslim olun” yazıyor.


#Halep kuşatması
#Fetih Ordusu
8 yıl önce