|

Küstah komiser!

Suriye'deki krizi sonlandırmak için beş yıldır üzerine düşeni gerçekleştirmeyen Avrupa'dan, yeni göç dalgası ihtimali üzerine Türkiye'ye yönelik küstah açıklamalar geliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2016 Pazar
Güncelleme: 01:19 - 7/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

AB Genişleme Komiseri Johannes Hahn yaptığı açıklamada, Rusya'nın saldırıları sonrasında Suriye'den kaçan mültecilerin Türkiye'ye alınması gerektiğini söyledi. Hahn, “Bu mültecilerin Türkiye'ye alınması gerekir çünkü Cenevre Sözleşmesi hala geçerlidir. Türkiye, Kilis ve Öncüpınar sınır kapılarını kapamıştır, bu doğru değildir. Rus hava saldırısı sırasında 40 bin sivil Suriyeli bu hudut kapılarında Türkiye'ye girebilmek için beklemektedir. Bu arada Türk Başbakanı Ahmet Davutoğlu Londra'da bu mültecilerin Türkiye'ye alınması için gerekli talimatı vereceğini söyledi. Şimdi bu mültecilerin bir an önce Türkiye'ye alınmasını bekliyoruz” diye konuştu.



YUNANİSTAN'A HIZLI TEKNE


Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, AB ülkelerine yerleşmek üzere Türkiye üzerinden Yunanistan'a geçen mültecilerin Türkiye'ye geri gönderilmesini istedi. Mülteci kriziyle mücadele için bunların yapılmasının şart olduğunu ileri süren Maiziere, Almanya'nın Yunanistan'a 100 polis ve iki hızlı tekne göndereceğini de duyurdu.


#Suriye
#Thomas de Maiziere
#mülteciler
8 yıl önce