|

Londra metrosunda patlama: 18 yaralı

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Parsons Green istasyonunda patlama meydana geldi. Yetkililer yaptıkları açıklamada patlayıcının el yapımı olduğunu ve saldırıda 18 kişi yaralandığını duyurdu.

Yeni Şafak
15:00 - 15/09/2017 Cuma
Güncelleme: 15:02 - 15/09/2017 Cuma
Londra'da bulunan Parsons Green metro istasyonunda patlama meydana geldi.
Londra'da bulunan Parsons Green metro istasyonunda patlama meydana geldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneybatısındaki Parsons Green istasyonundaki bir metro vagonunda yaşanan patlamada 18 kişinin yaralandığı belirtildi.

Londra Ambulans Hizmetlerinden yapılan açıklamada, bu sabah yerel saatle 08.20'de (TSİ 10.20) bir metro treninde gerçekleşen ve terör vakası olarak değerlendirildi.

Patlamanın sebebinin el yapımı patlayıcı olduğu belirtildi.

Ulusal Terörle Mücadele Birimi Komiser Yardımcısı Mark Rowley, bu sabah yaşanan patlamayla ilgili İngiltere Emniyeti Scotland Yard önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Rowley, yapılan ilk incelemelere göre, metro trenindeki patlamanın "el yapımı patlayıcının infilak etmesi" sonucu gerçekleştiğini bildirdi.

18 kişi yaralandı

Yaralıların acil servislere yönlendirildiği belirtiliyor. Metroda bulunan yolcuların kaçmaya çalıştığı bildirildi. Yaralıların hastaneye kaldırıldığı belirtilen açıklamada, hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmadığı veya sağlık durumlarının ciddi seviyede olmadığı vurgulandı.

Londra İtfaiye Sözcüsü yaptığı açıklamada "Saat 8:21'de Parsons Green istasyonunda trende yangın çıktığına dair bilgi aldık" dedi.

Bölgedeki yetkililer yolculara alternatif yollar kullanmaları uyarısında bulundu.

  • İkinci bir cisim bulundu
  • Times'ta yer alan habere göre, olay yerinde ikinci bir patlamamış cisim bulundu. Olayın terör bağlantılı olup olmadığına dair bir açıklama henüz yapılmadı.
#Londra
#İngiltere
#Metro patlaması
7 yıl önce