|

Lüksemburg’a protesto

Şehit aileleri, gaziler ve koruculardan oluşan grup, Türkiye'ye yönelik tutumu ve teröre destek verdiği gerekçesiyle Lüksemburg'u protesto etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/11/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:43 - 13/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı üyeleri, Lüksemburg'un Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ile İngilizce ve Türkçe “Terörü desteklemeyi bırakın” yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, çeşitli sloganlar atarak Lüksemburg ve Avrupa Birliği (AB) üyelerine tepki gösterdi.



SİYAH ÇELENK BIRAKTILAR


Grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn'un Türkiye'ye yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Türkiye'nin son dönemde topyekun bir saldırının hedefi haline geldiğini ifade eden Sözen, içeride PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C ve bunların siyasi destekçilerinin, dışarıdan ise teröre destek veren ülkelerin saldırısı ile karşı karşıya kalındığını ifade etti. Açıklamanın ardından Sözen ve beraberindekiler, Lüksemburg Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.





#Lüksemburg
#Şehit aileleri
#Protesto
7 yıl önce