|

Maduro’dan referandum resti

Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro, referandumun en erken gelecek yıl yapılabileceğini söyledi. Maduro, muhalefetin referandum girişimini yüksek mahkemeye taşıyacağını belirterek, 11 bin imzanın sahte olduğunu iddia etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 22:58 - 12/06/2016 Pazar
Yeni Şafak

Venezuela'da muhalefetin şiddet eylemleriyle baskı altına almaya çalıştığı Devlet Başkanı Nicolas Maduro, muhalefetin talep ettiği referandumun en erken gelecek yıl yapılabileceğini, bu yıl görevi bırakmayacağını açıkladı. Başkent Caracas'ta bir açıklama yapan Maduro, “Muhalefet ülkeyi ateşe vermek istiyor ama başaramıyor. Eğer şartlar yerine getirilirse, referandum gelecek yıl yapılır, nokta” diye konuştu.





Venezuela'da referandum düzenlenmesi talebiyle 1 milyon 800 binden fazla imza toplanmış ve imza dilekçesi Mayıs ayında Ulusal Seçim Konseyi'ne iletilmişti. Maduro referandum girişimini yüksek mahkemeye götüreceğini belirterek toplanan imzalar arasında, ölmüş insanlara, çocuklara ve oy kullanma yeterliliği olmayanlara ait 11 bin imza olduğu yönündeki iddiayı da tekrarladı.



ERKEN SEÇİM YOK

Referandumun 10 Ocak 2017 tarihinden sonra yapılması durumunda, Maduro'nun referandumu kaybetmesi halinde dahi erken seçimlere gidilemiyor. Venezuela anayasasına göre devlet başkanının görev süresinin sona ermesine 2 yıl veya daha az süre kala referandumla görevinden olması halinde devlet başkanı yardımcısı görevi devralıyor.








#Nicolas Maduro
#Venezuela
8 yıl önce