|

Maduro'dan Sanders'e destek

Nicolas Maduro, ABD'de Demokrat Parti'nin başkan aday adayı Bernie Sanders'ı desteklediğini açıkladı. Maduro, ABD'de seçimlerin özgür bir ortamda yapılması halinde Vermont senatörü Bernie Sanders'ın başkan seçilebileceğini söyledi.

Yeni Şafak
10:27 - 2/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:47 - 2/06/2016 Perşembe
AA

Venezuela'nın sosyalist Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin aday adayı Bernie Sanders'ı desteklediğini belirterek, Sanders'ı "devrimci yoldaş" olarak nitelendirdi.



Maduro, ABD'de seçimlerin özgür bir ortamda yapılması halinde Vermont senatörü Bernie Sanders'ın başkan seçilebileceğini söyledi.



Amerika'nın "arkaik" seçim sisteminin "devrimci yoldaşının" seçilmesine engel olabileceğini belirten Maduro, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın ABD toplumunda değişim için güç kullandığını ileri sürdü. Maduro, Trump'ın, ABD'deki kusurlu seçim sisteminden dolayı seçimi kazanabileceği değerlendirmesinde bulundu.



Cumhuriyetçilerde Donald Trump tek adayken, Demokratlarda Hillary Clinton ile Vermont Senatörü Bernie Sanders partinin adayı olmak için yarışıyor.



ABD'nin 45'inci başkanını belirleyecek seçim, 8 Kasım Salı günü yapılacak.



#Bernie Sanders
#Demokratik parti
#Nicolas Maduro
8 yıl önce