|

Mandela'nın doğum gününde yıldızlar geçidi

İha
00:00 - 19/07/2009 Pazar
Güncelleme: 10:07 - 19/07/2009 Pazar
Yeni Şafak
Mandela'nın doğum gününde yıldızlar geçidi
Mandela'nın doğum gününde yıldızlar geçidi

Güney Afrika'nın eski devlet başkanı Nelson Mandela 91. doğum günü yıldızlar geçidine ev sahipliği yapacak. Carla Bruni Sarkozy de bu önemli günde Fransa'nın first lady'si olmasından sonra ilk kez sahneye çıkacak.

New York Radio City Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek kutlama gecesine Mandela'nın kendisinin katılamayacağı tahmin edilirken, gecede Stevie Wonder, Alicia Keys, Queen Latifah, Aretha Franklin, Will.i.am, Josh Groban, the Soweto Gospel Choir, Yvonne Chaka Chaka, Loyiso gibi dünyaca ünlü yıldızlar performans sergileyecek.

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile evlenerek first lady olduktan sonra sahneyi bırakan Carla Bruni de uzunca bir zamandan sonra yeniden sahneye dönerek, geçtiğimiz yıl

Johannesburg'a yaptığı bir ziyaret sırasında tanıştığı Mandela için Quelqu'un m'a dit (Someone Told Me) isimli şarkısını söyleyecek.

Bu arada geceye katılacak isimler arasında yer alan ve önümüzdeki günlerde gösterime girecek filmde Mandela'yı canlandıran Oscar ödüllü ünlü oyuncu Morgan Freeman, Mandela'nın dünyanın en çok sevilen kişisi olduğunu ifade etti.

15 yıl önce