|

Mashrapov: Konuyla ilgili hiçbir fikrim yok

İstanbul Ortaköy'de 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Iakhe Mashrapov​'un saldırıyla bir ilgisi olmadığı öğrenildi. Kırgızistan basınına konuşan Mashrapov, "Teröriste benzerliğim nedeniyle İstanbul'da gözaltına alındım, 1 saatlik sorgunun ardından serbest bırakıldım" dedi.

Yeni Şafak
16:00 - 3/01/2017 Salı
Güncelleme: 17:33 - 3/01/2017 Salı
Yeni Şafak
Mashrapov'un pasaportu, sosyal medya üzerinden kısa sürede yayılmıştı.
Mashrapov'un pasaportu, sosyal medya üzerinden kısa sürede yayılmıştı.

Sosyal medyada, İstanbul Ortaköy'de 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Kırgızistan pasaportlu Iakhe Mashrapov, bugün Bişkek'te ortaya çıktı.



Mashrapov'un fotoğrafının Twitter'da yayılmasının ardından, Kırgız yetkililerin Mashrapov'un ifadesini aldıkları belirtildi. Mashrapov'un saldırıyla ilgili “Konuyla hiçbir ilgim yok" dediği belirtildi.



İstanbul'daki saldırıyı Kırgız asıllı Mashrapov'un gerçekleştirdiğini ortaya atan ilk isim ise Tim Hogan'dı.



Serbest bırakıldı

Kırgızistan merkezli Turmush Haber Ajansı'yla iletişime geçen Iakhe Mashrapov, pasaportunun fotoğrafının sosyal medyada yayılmaya başlamasının ardından Kırgız Ulusal Güvenlik ekiplerinin Kırgızistan'ın Osh bölgesindeki evine gelerek kendisine ulaştıklarını ve kısa bir sorgunun ardından serbest bırakıldığını söyledi. Mashrapov ," Ben Türkiye'de hiçbir şekilde terör eylemi yapmadım" dedi.



Bu sabah döndü

Iakhe İstanbul'dan Bişkek'e bu sabah saat 07.00 civarında geldiğini ardından da saat 09.00'da Osh şehrine geçtiğini ve Türk yetkililerin bundan haberdar olduğunu anlattığı röportajda ayrıca Türk yetkililerin İstanbul'da uçağa bindikten hemen sonra kendisini alıp 1 saate yakın bir süre sorguladıklarını daha sonrasında ise saldırının failine benzediği için bir yanlış anlaşılma olduğunu söyleyip özür dilediklerini belirtti.












#Kırgızistan
#İstanbul
#Ortaköy
7 yıl önce