|

May'den Brexit öncesi ters köşe

İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit sürecini başlatmak için parlamentodan onay almayacağı iddia edildi. May Brexit süreci için çoğunluğu AB'den ayrılmaya karşı olan ve bunun için ikinci bir referandumun yapılmasını isteyen parlamento üyelerine başvurmayacak.

Yeni Şafak
16:16 - 28/08/2016 Pazar
Güncelleme: 13:21 - 28/08/2016 Pazar
Diğer

İngiltere Başbakanı Theresa May'in ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasıyla sonuçlanacak Brexit süreci için çoğunluğu AB'den ayrılmaya karşı olan vekillerin oluşturduğu parlamentodan onay almayı düşünmediği iddia edildi. Londra merkezli Daily Telegraph Gazetesi'nin haberine göre, İngiltere Başbakanı Therasa May, referandum sonucu İngiliz halkının aldığı AB'den çıkma kararını desteklemeyen vekilleri bertaraf etmek amacıyla parlamentodan Brexit onayı almayı düşünmüyor.



İkinci referandum talebi

Sputnik'te yer alan habere göre, İngiliz vekillerin çoğunun AB'den ayrılmaya karşı oldukları biliniyor. Referandum kararına itiraz eden vekillerin arasında ikinci kez halk oylamasına gidilmesini savunanlar da bulunuyor.AB'de kalınması gerektiğini düşünen vekiller, referandumdan çıkan sonucun bağlayıcı olmadığını öne sürüyor. Referandumdan çıkan kararın AB'ye bildirilmesi halinde ayrılık sürecinin resmi aşamalarının iki yılı bulacağı tahmin ediliyor. Yapılan oylamada İngilizlerin yüzde 52'si AB'nin terk edilmesine karar vermişti. Ancak referandum sonrası seçmenin fikir değiştirdiği de öne sürülmüştü.








#İngiltere
#Theresa May
#Brexit
#İngiliz parlamentosu
8 yıl önce