|

Medya ile savaştayım!

ABD Başkanı Donald Trump, görevinin ilk gününde Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) Virginia'daki merkezini ziyaret ederek medyanın kendisi ile ABD istihbarat teşkilatları arasında bir kin varmış algısını yarattığını, CIA'in yanında olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:40 - 23/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

ABD medyasını dürüst olmamakla suçlayan Trump “İlk durağımın burası olmasının sebebi biliyorsunuz medya ile devam eden bir savaşım var. Onlar yeryüzündeki en haysiyetsiz şeyler. İstihbarat toplumu ile aramda bir kin olduğunu söylüyorlar. Benim burada olmamın sebebi bu iddiaların tam tersidir” ifadelerini kullandı. Yemin törenine az kişinin katıldığına dair çıkan haberlere de tepki gösteren Trump “Orada 1,5 milyon insan vardı” dedi.




  1. Yanlış ve utanç verici
  2. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer da “Bu, şimdiye kadar bir devir törenindeki en büyük kalabalıktı, nokta. Kasıtlı olarak bunu yaptılar ki destek en az seviyeye insin” dedi. Trump daha önce düzenlediği ilk basın toplantısında da yalan haber yapmakla suçladığı CNN muhabirine soru sordurmamış, “Siz yalan haber yapan bir kurumsunuz” diyerek tepkisini ortaya koymuştu. Ayrıca CIA'e desteğinin artacağını söyleyen Trump “CIA'ye Donald Trump'tan daha güçlü hisleri olan kimse yok. Arkanızdayım. Daha çok arkanızda olacağım” dedi.




#Donald Trump
#CIA
#Medya
7 yıl önce