|

Mısır ordusu 7 Filistinlinin ölümüne sebep oldu

Mısır ordusu tarafından kısmi şekilde yıkılan tünelde bulunan 7 Filistinli yıkıntının altında kalarak hayatını kaybetti. Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından iktidara gelen askeri yönetim, Filistinlilerin "can damarı" olarak gördüğü tünellerin büyük kısmını yıkmıştı.

Yeni Şafak
15:34 - 7/06/2015 Pazar
Güncelleme: 17:17 - 8/06/2015 Pazartesi
AA

Filistin Sivil Savunma Ekibi, Gazze-Mısır sınırında yer alan ve Mısır ordusu tarafından kısmi şekilde yıkıldığı belirtilen tünelde 7 kişinin kaldığının haber alınması üzerine olay yerine intikal etti.



Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır ordusu, Gazze sınırında, Refah Sınır Kapısı yakınlarında bulunan bir tüneli kısmi şekilde yıktı. Tünele yönelik kısmi yıkma girişiminden sonra içerideki 7 Filistinliden haber alınamaması üzerine arama kurtarma ekipleri olay yerine giderek müdahalede bulundu.



Filistin Sivil Savunma Ekibi'nin olay yerine ulaştığı ve arama-kurtarma çalışmalarının ardından 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.



Mısır Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, 25 Mayıs'ta el-Ahram gazetesine verdiği mülakatta, 6 ay zarfında Gazze'yle sınırlarındaki 521 tünel girişinin yıkıldığını açıklamıştı.



İsrail ablukası altındaki Gazze'de demokratik seçimle işbaşına gelen Hamas'ın yönetimi devralmasının ardından, 2007 yılında Mısır-Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı, ticari geçişlere kapatılmıştı. İsrail ablukası ve sınır kapısının kapatılması nedeniyle Filistinliler, temel ihtiyaçlarını giderebilmek için tünellere yönelmişti.



Gazze-Mısır arasındaki çok sayıda tünelden, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar Gazze halkının ihtiyacı olan birçok malzeme ile akaryakıt geçiriliyordu.



Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki darbenin ardından iktidara gelen askeri yönetim, Filistinlilerin "can damarı" olarak gördüğü tünellerin büyük kısmını yıkmıştı.

#Gazze
#Mısır
#tünel
9 yıl önce