|

Sisi'nin askerleri İhvan üyelerini katletti

Mısır'ın Sina yarımadasında güvenlik güçlerine yapılan saldırının ardından cuntanın güvenlik güçleri İhvan'a kanlı baskın yaptı. 13 İhvan üyesinin katledildiği kanlı saldırının ardından İhvan'ın siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi'nden rejim güçlerine karşı direnme çağrısı yapıldı.

Yeni Şafak
02:45 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:55 - 2/07/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Mısır'da güvenlik güçlerinin düzenlediği baskında, aralarında bir eski milletvekilinin de bulunduğu Müslüman Kardeşler Teşkilatı üyesi 13 kişi katledildi. Yaşanan olayların akabinde İhvan-ı Müslimin ülke genelinde direniş başlattığını duyurdu.



İhvan tarafından yapılan açıklamada "Liderlerimize yapılan suikast eylemleri, ülkeyi zulüm görenlerin öfkesinin kontrol altına alınamayacağı yeni ve tehlikeli bir aşamaya götürüyor ve bu saldırı bir dönüm noktası" denildi.



Katil Sisi'nin avunma girişimi


Mısır'da İhvan liderlerine verilen idam ve hapis cezalarının yankısı sürerken Müslüman Kardeşler'in siyasi kolu olan olan Hürriyet ve Adalet Partisi'nin ayaklanma çağrısı yaptığı iddia edildi. Mursi yönetimin Yatırım Bakanı Yahya Hamit'den açıklama geldi.


İhvan Sözcüsü Muhammed Muntasır da Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Şerefli insanların hainlerin eliyle öldürülmesi, hain ve katil Sisi'nin, Sina'daki acizliğini ve başarısızlığını avutma girişimidir'' dedi. İhvan, Mısır'da Aralık 2013'te terör örgütü ilan edilmişti.



Halka direniş çağrısı


Halkı silahlı bir çatışmaya değil darbeci Sisi yönetimine karşı direnişe çağıran Mursi'nin Yatırım Bakanı Yahya Hamit söz konusu iddialar için "Silahlı isyan açıklamamız yok, biz Mısır'daki darbe yönetimine karşı mücadelemizi barışçıl yöntemlerle sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.



Tansiyonun giderek yükseldiği Mısır'da medya da Müslüman Kardeşlere karşı açık bir saldırı kampanyası başlattı. Mısır halkına Müslüman Kardeşler üyelerini hedef gösteren televizyon yayınlarına ek olarak Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin bir an önce idam edilmesini isteyen televizyon yorumcularının sözleri de sosyal medyada sıkça paylaşılıyor.



Yeni terör yasası onaylandı


Şiddet olaylarının tırmandığı Mısır'da "terörle mücadele" kanun tasarısı onaylandı.



Bakanlar Kurulu'nun haftalık toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, "Cezaların hızlı şekilde verilmesi ve adaletin sağlanması amacıyla terörist gruplar için caydırıcı olacak bazı önlemler alındı. Bu kapsamda terörle mücadele kanun tasarısı onaylandı" denildi.



Açıklamada, "Kanun çerçevesinde adaleti tesis etmek ve terörün finans kaynaklarını kurutmak için terör eylemlerinin faillerini caydıracak diplomatik ve yasal adımlar atılacak" ifadeleri kullanıldı.








#Müslüman Kardeşler
#sisi
#mursi
#biltaci
#mısır
9 yıl önce