|

Muhalifler, Riyad’da uzlaşacak

Suudi Arabistan'ın , 65 Suriyeli muhalifi Riyad'a çağırdğı belirtildi. El Şark el Avsat gazetesinin haberine göre, Suudi Arabistan yeni uluslararası Suriye görüşmeleri öncesinde Riyad'da Suriye muhalefeti içindeki anlaşmazlıkları çözmeye yönelik bir konferans düzenleyecek.

Yeni Şafak
04:00 - 2/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:44 - 1/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Haberde konferans için kesin bir tarih belirlenmediği, ancak gelecek hafta düzenlenebileceği kaydedildi. Gazeteye konuşan Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) üyesi Ahmed Ramazan, SUK'tan 20 kişinin konferansa davet edildiğini söyledi. Ramazan, diğer katılımcılar arasında Suriye Ulusal Koordinasyon Komitesi üyeleri, Suriye'de savaşan bazı örgütlerden temsilciler, 20-25 kadar bağımsız isim, iş adamları ve dini yetkililer bulunduğunu kaydetti.



Viyana'dan liste çıktı


Viyana'daki Suriye görüşmelerinde, 1 Ocak'a kadar Şam hükümeti ile muhalifler arasında görüşmelerin başlatılması, 6 ay içinde geçiş hükümeti kurulması ve 18 ay sonra seçimlere gidilmesi kararı alınmıştı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, Abu Dhabi'de Suudi mevkidaşı Adil el Cübeyr ile görüşerek muhalefeti bir araya getirme yollarını ele almıştı. Cübeyir'in bu toplantıda aralarında PYD lideri Salih Müslim'in de bulunduğu 22 kişilik muhalefet listesi sunduğu belirtiliyor. Müslim daha önce Riyad'da muhaliflerin katılacağı toplantıda yer almak istediklerini söylemişti.



#Viyana
#Muhalifler
#Suriye Ulusal Koalisyonu
8 yıl önce