|

Mülteciler için yardım çağrısı

Pakistan'daki Afgan mülteciler hayatlarını sefalet içinde sürdürüyor. Batı'dan yardım talep eden Pakistan yaklaşık bir milyon mültecinin yiyecek dışındaki altı aylık masrafının 122 milyon dolar olduğunu bildirdi.

Yeni Şafak
00:00 - 29/09/2001 Cumartesi
Güncelleme: 17:48 - 19/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

ABD'nin Afganistan'a saldırısı durumunda ortaya çıkması beklenen mülteci akını için kaynak oluşturulmaya çalışılırken, Pakistan'da yaşayan Afgan mülteciler, yaşamlarını zor koşullar altında sürdürüyor. Pakistan, Afganistan'dan olası bir mülteci akınına karşı hazırlıklarını sürdürerek Batı'dan daha çok yardım talep ederken, yaklaşık 1 milyon mültecinin yiyecek dışındaki 6 aylık masrafının 122 milyon dolar olduğu bildiriliyor.



Sefalet içinde yaşıyorlar


Pakistan yönetimi, Afganistan'a saldırı olmadıkça, şu aşamada sınırlarını açmaya ve daha fazla Afgan mülteciyi barındırmaya sıcak bakmıyor, çünkü 1989 yılında Sovyetler Birliği'nin Afganistan'dan çekilmesiyle sona eren savaş döneminde bu ülkeden kaçan Afgan mülteciler, Pakistan'ın çeşitli kentlerindeki kamplarda yaşam mücadelesi veriyor. İslamabad yakınlarındaki Raval Pindi kentinde yaşayan Afgan mülteciler, elektriği, yolu ve altyapısı bulunmayan kerpiç evlerde hayatını sürdürmeye çalışıyor.



'Bize yardım ulaşmıyor'


Pakistan yönetimi, sayısının daha da artması beklenen Afgan mülteciler için Batı hükümetleri ve yargı kuruluşlarından daha çok yardım sağlamaya çalışırken, mülteciler ise bu yardımların kendilerine aktarılmadığını savunuyor.



#Mülteciler
#Afganistan
#ABD
#Pakistan
23 yıl önce