|

Musul'daki adamını kaybetti

Irak'ta Ninova vilayetine bağlı Musul'un valisi, Nevfel Hamadi görevinden azledildi. ABD'nin sömürge valisi McGurk'ın adamı olarak bilinen Hamadi, Türkiye düşmanlığıyla tanınıyordu.

Yeni Şafak
17:03 - 1/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:27 - 1/11/2017 Çarşamba
AA
Musul'un valisi Nevfel Hamadi görevinden azledildi.
Musul'un valisi Nevfel Hamadi görevinden azledildi.

Beyaz Saray'ın bölgeye PKK/PYD'yi yönetmesi için gönderdiği Brett McGurk'ün 'adamı' olarak bilinen Hamadi, Mehmetçiğin bulunduğu Başika Üssü'nden ötürü Türkiye'yi 'işgalci' olarak suçlamıştı.

Hamadi'nin, 'yolsuzluk ve kamu malına zarar verdiği' gerekçesiyle görevden alındığı öğrenildi. Musul Vilayet Meclisi Üyesi Hasan es-Sabavi, "Musul Vilayet Meclisi, valinin gıyabında görevden alınmasına karar verdi" dedi.

2015 yılında Esil Nuceyfi'nin yerine göreve getirilen Hamadi, Türk askerini bölgeye davet ettiği için Nuceyfi'nin tutuklanması gerektiğini iddia etmiş, Başika'da TSK'nın eğittiği Haşdi Vatani güçlerinin komutanlığını yaptığını söylediği için Nuceyfi'yi mahkemeye vereceğini ileri sürmüştü.

Hamadi ayrıca, "
Vali olduğum zaman beni Türkiye'ye davet ettiler ama reddettim
" demişti. Türkiye'ye Başika'dan ötürü 'işgalci' diyen Hamadi'nin, Musul halkına yardım ulaştırılması için ABD'lilerden izin almaya çalıştığını ancak gerekli iznin çıkmadığını söylemesi de dikkat çekmişti.
#Musul
#Vali
#Irak
7 yıl önce