|

Myanmar'da sel felaketi

Myanmar'da Haziran ayından bu yana etkili olan yağışlar sel felaketine yol açtı. Ülkede meydana gelen sel felaketinden 50 binden fazla kişi etkilendi.

Yeni Şafak
15:17 - 2/08/2016 Salı
Güncelleme: 12:23 - 2/08/2016 Salı
AA
Arşiv
Arşiv

Myanmar'da sellerden etkilenenlerin sayısı 50 bini geçti. Ülkenin en büyük nehirleri İravadi, Chindwin ve Ngawun'un 30 Haziran'dan bu yana etkili olan yağışlar nedeniyle taşması sonucu birçok eyalette sel meydana geldi.



Sosyal Refah, Yardım ve Yerleştirme Bakanlığı Müsteşarı Soe Aung yaptığı açıklamada, İravadi, Mandalay, Sagaing, Magway, Bago ve Kaçin eyaletlerinde 53 bin 800 kişinin güvenli yerlere yerleştirildiğini söyledi.



Soe Aung, bu sayının geçici kamp ve manastırlara yerleştirilen kişileri kapsadığını kendi imkanlarıyla farklı yerlere yerleşen insanlar hakkında ellerinde net bir rakam olmadığını belirtti.



Ülkenin güneyinde yaşayan insanların muhtemel sel tehlikesine karşı farklı bölgelere yerleştirileceğini duyuran Soe Aung, hayatını kaybeden olup olmadığının henüz bilinmediğini dile getirdi.



Meteoroloji ve Hidroloji Dairesinden yapılan açıklamada da, ülkenin güneyindeki Mon ve Karen eyaletleriyle Yangon ve Tanintharyi bölgelerinde seller görülebileceği uyarısı yapıldı.



Enformasyon Bakanlığı yetkilileri geçen ay, Arakan (Rakhine) eyaletinde etkili olan sel nedeniyle on binlerce kişinin yerinden olduğunu açıklamıştı.




#Myanmar
#Sel felaketi
#50 bin kişi etkilendi
8 yıl önce