|

Nefret kustular

Türkiye’ye sığınan Suriyelilere karşı twitterda nefret içerikli sosyal linç başlatıldı. #SuriyelilerEvineDönsün etiketiyle yapılan yorumlara başta FETÖ’cü hesaplar olmak üzere Demet Akalın gibi sanatçılar da destek verdi. Bazı kullanıcılar Akalın'a, "Aynı durumu sen yaşasaydın ne yapardın" diye tepki gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/07/2017 Salı
Güncelleme: 05:45 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Nefret kustular
Nefret kustular

Yaklaşık 6 yıl önce Suriye’deki iç savaşın pençesinden kurtularak ülkemize sığınan mültecilere sosyal medya üzerinden linç kampanyası başlatıldı. Bir grup kullanıcı, sosyal medya üzerinden örgütlenerek Suriyeli vatandaşların Türkiye’yi terk etmesi için kara propaganda yürüttü. Bir anda çığ gibi büyüyen tepki farklı yorumlara neden oldu.

SOSYAL MEDYADA
SURİYELİ LİNCİ

Başta FETÖ’cü hesaplar olmak üzere Demet Akalın gibi sanatçıların dahil olduğu sosyal operasyona nefret içerikli yorumlar yağdı. . Bazı kullanıcılar tarafından Akalın’a benzer bir durum yaşasa ne yapacağı soruldu.


‘SURİYELİLER EVİNE DÖNSÜN’ TAHRİKİ

Suriyelilerin karıştığı bir kaç münferit hadiseyi sanki herkes yapmış gibi göstermek isteyen operasyonel hesaplar, sahte görsel ve rakamlarla insanları kışkırttı. Twitter’da birkaç saat içerisinde Türkiye gündeminde en çok konuşulanlar arasında yer alan ‘’Suriyeliler Evine Dönsün’’ etikeri listede 1’inci sırayı alırken kullanıcılar, yazdıklarıyla adeta kin kustu.


AYNI DURUMDA KALSA NE YAPARDIN?

#SuriyelilerEvineDönsün hagtag’ine Demet Akalın gibi sanatçılar da destek verdi. Akalın “#SuriyelilerEvineDönsün kesinlikle sonuna kdr katiliorum! Hirsizlik gasp bicaklama haberlerinden bikdik!” mesajını paylaştı. Akalan’ın mesajına tepki gösteren kullanıcılar, benzer bir durum yaşasaydı ne yapacağı sordu. Akalın’a gelen cevaplar arasında “Nerede yazıyor, düşene bir tekme de ben atayım! demek?, Birkaç kendini bilmezin suçunu neden size sığınmış tüm mültecilere yıkıyorsunuz? Hırsızlık, gasp ve bıçaklama haberlerinin yüzde kaçı Suriyeli? Allah seni bir göz odalı eve, bir dilim ekmeğe muhtaç etsin aşağılık şey” ifadeleri yer aldı.

#Suriyeliler
#Linç
7 yıl önce