|

Netanyahu'dan provokatif açıklama

İsrail başbakanı Netanyahu ABD Kongresi heyeti, 10 Ağustos 2-17 ile bir araya geldi. Netenyahu Kürt meselesi ile ilgili, "Kürtlerin bir devleti olmalı" dedi.

Yeni Şafak
11:50 - 14/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:02 - 14/08/2017 Pazartesi
Diğer
Arşiv
Arşiv

İsrail yönetiminin başbakanı Benjamin Netanyahu geçen hafta ABD Cumhuriyetçi kongrenin bir heyetine Irak'ın çeşitli bölgelerinde bağımsız bir Kürt devletinin olması gerektiğini söyledi.

Kudüs Post'ta yer alan habere göre, perşembe günü yapılan toplantıya katılan bir kaynak, Netanyahu'nun, Kürtler hakkında "değerlerimizi paylaşan cesur, Batı yanlısı insanlar" olduğunu söyleyerek Irak'ın bazı bölgelerinde bir Kürt devletine karşı "olumlu tutumunu" dile getirdiğini aktardı.

  • Netanyahu, siyasi açıdan oldukça hassas olan Kürt meselesine sıkça değinmiyor; çünkü ABD'nin -geleneksel ABD'nin konu ile ilgili tutumu - en azından ABD Başkanı Donald Trump Ocak ayında göreve başlayana kadar- Irak'ın birleşik bir devlet olarak kalması ve ayrı parçalara bölünmemesi gerektiği yönünde.

Netanyahu, Tel Aviv'deki bir konuşma sırasında İsrail'in "bağımsızlık için Kürtlerin özlemini desteklemesi" gerektiğini söylediği 2014'ten bu yana bu konu ile ilgili kamuoyuna hiçbir bir açıklama yapmamıştı.

#​İsrail yönetimi
#Benjamin Netanyahu
7 yıl önce