|

Nijerya polisinden skandal ceza

Nijerya'da cezalandırmak istediği kadın trafik polislerinin saçlarını kesen bir amire disipline sevk edildi. Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari'nin yardımcısı Lauretta Onochie de yaşananları kadınların aşağılanması olarak niteledi.

Yeni Şafak
09:32 - 12/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:41 - 12/04/2017 Çarşamba
Diğer
Açığa alınan polis amiri Kumapayi'ye verilecek cezanın belirlenmesi amacıyla soruşturma başlatıldı.
Açığa alınan polis amiri Kumapayi'ye verilecek cezanın belirlenmesi amacıyla soruşturma başlatıldı.
Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya, bugünlerde bir polis amirini konuşuyor. Andrew Kumapayi adlı erkek amirin elinde makasla kadın polislerin saçını kestiği fotoğrafın internette yayınlanması üzerine Nijeryalılar büyük bir tepki gösterdi.

BBC'de yer alan habere göre, Nijerya'da kadın trafik polislerinin saçlarının nasıl olabileceği yasalarla düzenlenmiş durumda. Buna göre saçların uzunluğu berenin içine girebilecek kadar olmak zorunda. Fakat trafik biriminden bir sözcü, kadın polislerin saçını kesmenin polis amirinin işi olmadığını söyledi.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari'nin yardımcısı Lauretta Onochie de yaşananları kadınların aşağılanması olarak niteledi.

Nijerya'daki federal trafik polisi birimi bu fotoğrafları kendi sosyal medya hesabında yayınlamış, sonrasında tepkiler nedeniyle kaldırmıştı. Açığa alınan polis amirine verilecek cezanın belirlenmesi amacıyla bir soruşturma başlatıldı.
#Muhammadu Buhari
#Nijerya
#Andrew Kumapayi
7 yıl önce