|

Orlando saldırganının eski eşinden kan donduran açıklama

ABD'nin Orlando kentindeki bir gece kulübüne silahlı saldırı düzenleyen ve 50 kişinin ölümüne yol açan 29 yaşındaki Afgan asıllı Amerikan vatandaşı Ömer Metin'in eski eşi dikkati çeken açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
02:54 - 13/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:00 - 13/06/2016 Pazartesi
AA
29 yaşındaki saldırgan Ömer Metin.
29 yaşındaki saldırgan Ömer Metin.

ABD'nin Orlando kentindeki bir gece kulübünde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 50 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirilen saldırgan ise polisle girdiği çatışmada öldürüldü. Saldırganın kimliği 29 yaşındaki Afgan asıllı Amerikan vatandaşı Ömer Metin olarak açıklandı.





Washington Post gazetesinde yer alan habere göre, saldırganın, ismini açıklamak istemeyen eski eşi de "Evli olduğumuz süre içerisinde Ömer Metin bana sürekli şiddet uyguluyordu. Çamaşır veya bulaşığı bahane edip beni döverdi" dedi.



Ömer Metin'le internet üzerinden 8 yıl önce tanıştığını belirten eski eş, onunla evlenmek için Florida'ya taşındığını söyledi.



Orlando Emniyet Müdürü John Mina, silahlı bir saldırganın saat 02.02'de (TSİ 09.02) şehir merkezinin güneyindeki bir gece kulübünde bulunanları rehin aldığını, saat 05.00 civarında da SWAT timinin operasyon başlattığını açıklamıştı.


#Orlando
#Ömer Metin
8 yıl önce