|

Özgür Gazze Hareketi'ni İsrail neden engelledi?

Sümeyye Ertekin
00:00 - 3/07/2009 الجمعة
Güncelleme: 16:59 - 3/07/2009 الجمعة
Yeni Şafak
Özgür Gazze Hareketi'ni İsrail neden engelledi?
Özgür Gazze Hareketi'ni İsrail neden engelledi?

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yardım götürürken uluslararası sularda tutuklayarak İsrail'e götürdüğü Özgür Gazze Hareketi gemisi kaptanından ilginç bir açıklama geldi. Kaptan Denis İsrail'in Gazze yakınlarındaki sularda doğal gaza çıkartmak için çalışma yaptığını ve bunun bilinmemesi için kendilerini tutukladıklarını ileri sürdü.


GEMİNİN KAPTANI'NDAN İLGİNÇ İDDİA!

Gazze Şeridi'ne 21 barış aktivisti ile insani yardım malzemesi götürürken uluslararası sularda İsrail deniz kuvvetleri tarafından durdurulan özgür gazze hareketi gemisinin kaptanı Deniz, İsrail'deki hücresinden gönderdiği mesajda ilginç bir iddia da bulundu.


İSRAİL TÜM YARDIM MALZEMELERİNE EL KOYDU

Kaptan Denis'e göre İsrail, Gazze Şeridi kıyılarındaki ara bölgede doğalgaz çıkarmak için sondaj yapacaktı. Gazze Şeridi'ne dahil olan bu bölgede yapacağı çalışmayı dünyaya duyurmak istemeyen İsrail'in Özgür gazze gemilerini durdurmasının bir nedeni de bu.


İsrail'de tutuldukları ramle hapishanesinden gönderdiği mesajında Kaptan Denıs dün tutuklu bulunan 4 kişinin mahkemeye çıkarıldığını ve kendilerine, bugün için sınırdışı edileceklerinin söylendiğini belirtti. Kaptan Denis, İsrail Deniz Kuvvetlerinin gemideki tüm yardım malzemelerine ve haritalara da el koyduğunu kaydetti.


5 BARIŞ AKTİVİSTİ ÜLKESİNE DÖNDÜ

Özgür Gazze Hareketinden yapılan açıklamaya göre, İsrail tarafından 3 gündür alıkoyulan 19 barış aktivistinden 5 Bahreynli, Bahreyn Kralı tarafından gönderilen özel uçakla ülkelerine döndü. 2 el Cezire muhabirinin ise bugün serbest bırakılması bekleniyor.


14 KİŞİ HAPİSHANEDE TUTULUYOR

İsrail daha önce de hareketin öncülerinden israil vatandaşı 2 kişiyi serbest bırakmıştı. Aralarında eski abd kongre üyesi Cynthia Mckinney, Nobel Barış Ödülü sahibi Mairead Corrigan Maquire'in de bulunduğu diğer 14 barış aktivisti halen ramle hapsanesinde tutuluyor.


İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın kaldırılmasını isteyen Özgür Gazze grubu, ağustos ayından bu yana Gazze'ye 5 başarılı sefer düzenledi, Aralık ayındaki çatışmalar sırasındaysa bu seferler israil savaş gemilerince durduruldu.

٪d سنوات قبل