|

Özgür Gazze, yola çıkıyor

Cihan
00:00 - 23/06/2009 Salı
Güncelleme: 12:57 - 23/06/2009 Salı
Yeni Şafak
Özgür Gazze, yola çıkıyor
Özgür Gazze, yola çıkıyor

İsrail'in ablukası altındaki Gazze'ye daha önce yardım götüren "Özgür Gazze Hareketi" 25 Haziran'da tekrar bölgeye gitmek için yola çıkacak.


Hareketin temsilcileri, Katar'ın başkenti Doha'da bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına Huwaida Arraf ve Greta Berlin'in yanı sıra ABD Eski Kongre Üyesi Cynthia McKinney katıldı.


Arraf, "25 Haziran'da Gazze'ye doğru yola çıkacağız. Bağışçı ülkeler, milyonlarca doları Gazze'ye vereceklerini söyledi. Ancak hiçbiri, Gazze'ye uygulanan ablukayı kaldırmak için birşey yapmıyor. Bir paket çimento bile Gazze'ye ulaşmıyor. Bu yüzden botlarımızı, çimento ile dolduracağız. Bu yeterli olmayacak ama verdiği mesaj önemli. Ablukayı yarıp Gazze'ye ulaşacağız." şeklinde konuştu. İsrail hükümetinden ne tür garantiler aldıklarına yönelik soruya karşılık Arraf, "İsrail hükümeti ile ne işbirliği yapıyoruz ne de hükümetten izin bekliyoruz. İsrail, işgalci güç olarak yetkisini çok ihlal etti." diye cevap verdi.


Hareket, 25 Haziran'ın yanı sıra 14 Temmuz ve 16 Ağustos'da da bölgeye gitmeye çalışacak. Hareket, İsrail'in Gazze'ye karşı yürüttüğü saldırılar sırasında bölgeye yardım götürmeye çalışmış ancak İsrail ordusu tarafından engellenmişti.



15 yıl önce