|

'Papa IŞİD yüzünden Kuzey Irak'a gitmiyor'

Bu ayın sonunda Türkiyeye bir ziyaret gerçekleştirecek olan Papa Francesconun, Irakın kuzeyine de gitmek istediği, ancak gizli servislerin IŞİD tehdidi altında olduğunu bildirmesi üzerine bundan vazgeçtiği öne sürüldü.

Yeni Şafak
11:34 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:39 - 20/11/2014 Perşembe
DHA
..
..

İtalya'nın ana akım gazetelerinden Corriere Della Sera'nın birinci sayfasına taşıdığı habere göre, IŞİD tehdidi nedeniyle Katoliklerin ruhani lideri Papa Francescoyu korumak için alınan güvenlik tedbirleri artırıldı.



Papaya karşı İslami kökten dinci bir eylem söylentisi olduğu belirtilen haberde, analistlerin büyük bir eylem değil, atomizasyon bir yıkım öngördükleri bilgisine yer verildi.

Corriere Della Seranın haberinde Papanın, Ağustos ayında Güney Kore seyahatinden dönüşte uçakta yaptığı açıklamalarda, IŞİD terör örgütünün, Hristiyan ve etnik azınlıkları hedef aldığı Kürdistana gitmek istediğini belirttiği de hatırlatıldı. Gazetede Kürdistanın ise, Suriye, Türkiye, Irak ve İran arasında birleşen bir bölge olduğu kaydedildi.

Papanın bu isteğine karşın, tüm tehlikeleri önüne seren gizli servis örgütlerinin onu durdurduğu belirtilen haberde, El Kaide vahşetini de aşan eylemlere imza atan IŞİDin Avrupayı Müslümanlaştırma hedefiyle birlikte, Katolikler, Yahudiler ve Müslümanları bir barış duasında buluşturan Papaya karşı bir saldırı korkusu saldığı da ifade edildi.




Haberde Fanatik İslamcı diye tanımlanan Mehmet Ali Ağcanın, 1981 yılında Vatikanda binlerce kişinin önünde Papa 2. Jean Paule suikast girişiminde bulunduğu da anımsatıldı. Papalık Sarayı yerine yine Vatikan topraklarında yer alan Santa Marta Konukevinde konaklayan Papa'nın yemeklerinin hazırlandığı gıdaların da aşırı kontrollerden geçirildiği aktarıldı.

Sade bir yaşam tarzını benimsemiş ve meydanlarda halkın arasında olmayı seven Papanın bu aşırı güvenlik tedbirlerinden dolayı hoşnut olmadığı eklendi.

Papanın, güvenliği sağlayan Vatikan Jandarma birimiyle aşırı tedbirler konusunda ters düştüğü kaydedilirken, bir Protestan arkadaşını Napoli yakınlarındaki Casertada ziyarete gittiğinde ruhani liderin araba yerine helikoptere binmeye güçlükle ikna edildiği belirtildi.

Washington ve Londrada terörizm üzerine araştırmalar yapan ünlü merkezlerin de, Papanın tehlike altında olduğunu savundukları hatırlatıldı.




Gerek şehir dışı gerekse de yurtdışı ziyaretlerinde ve de Vatikandaki Aziz Petrus Meydanında zaman zaman güvenlik sınırlarını aşarak, halka çok fazla yaklaşan Papanın çalışma arkadaşlarının, Papa Hazretleri, bugün de sizi öldürmediler yönünde espriler yaptıkları da bildirildi.

IŞİD, Vatikanı sınırlarında barındıran Roma da dahil hedefinde Avrupayı ele geçirmek olduğunu açıklamış, geçtiğimiz haftalarda, propaganda aracı olarak kullandığı internet dergisi Dapiqin kapağında, fotomontaj yöntemiyle örgütün bayrağını Vatikana dikmişti.

Ayrıca, Romadaki batılı ülkelerin büyükelçiliklerinin de olası bir eylem dolayısıyla endişe içinde oldukları da öne sürüldü
#Papa
#Corriere Della Sera
#İtalya
9 yıl önce