|

Paralel isyan mı?

ABD karşıtı tavrıyla bilinen Latin Amerika’nın en büyük ülkesi Brezilya’da muhalefet sokaklara döküldü. Birçok eyaletteki eş zamanlı protestolara Londra, Lizbon, Miami, New York ve Sidney’den de destek geldi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/03/2015 Salı
Güncelleme: 22:58 - 16/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Brezilya’da bir çok eyalette eş zamanlı olarak düzenlenen gösterilere 26 Ekim 2014’te ikinci kez devlet başkanı seçilen Dilma Rousseff’in istifası istendi. Muhaefet partileri, Rousseff’i ülkenin en büyük petrol şirketi Petrobras’ın başındayken yolsuzluk yapmak ve rüşvet almakla suçluyor. Gösterilerin en kalabalık gerçekleştirildiği yer Sao Paulo’daki Avenida Paulista oldu. Buradaki protestolara yüzbinler katıldı.


SORU İŞARETLERİ

Rio de Janeiro, Belo Horizonte, ve Başkent Brasilia’nın da aralarında bulunduğu birçok kentte ise on binlerce kişi sokakları doldurarak Rousseff’in yargılanması taleplerini seslendirdi. Göstericiler ekonomi idaresinden ve mevcut durumdan duydukları hoşnutsuzluğu da dile getirdi. Brezilya dışında Londra, Lizbon, Miami, New York ve Sidney’de de Rousseff’in protesto edilmesi soru işaretlerine yol açtı. 

#ABD
#Brezilya
#protesto
9 yıl önce