|

Paris saldırganlarından birinin kimliği belli oldu

Paris'te 129 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısının faillerinden birinin kimliği açıklandı. Bataclan konser salonunda intihar saldırısı gerçekleştiren üç saldırgandan birinin

Yeni Şafak
10:43 - 15/11/2015 Pazar
Güncelleme: 11:09 - 15/11/2015 Pazar
Diğer

Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan saldırganlarından birinin kimliği açıklandı. Bataclan konser salonunda intihar saldırısı gerçekleştiren üç saldırgandan birinin Paris doğumlu 29 yaşındaki Ömer İsmail Mustafai olduğu bildirildi.



Konser salonunda 89 kişinin ölümüyle sonuçlanan intihar saldırılarını gerçekleştirenden biri olan Mustafai'nin kimliğinin parmak izinden tespit edildi.



Paris'in yoksul banliyösü Courcouronnes'da doğan Mustafai'nin önceden sabıkası bulunuyor.



Paris'teki saldırılarla ilgili soruşturmayı yürüten savcı François Molins, 21 Kasım 1985 doğumlu olan Mustafai'nin 2010 senesinde radikalleştiğini açıkladı.



Savcı, cuma akşamı saldırıların üç ayrı ekip tarafından düzenlendiğini söyledi.



Saldırılarda en az 129 kişinin öldüğünü açıklanırken; 352 kişinin yaralandığını, 99 kişinin durumunu ağır olduğunu belirtti



Suriyeli, Fransız ve Mısırlı


Dün basında yer alan haberlerde yedi saldırgandan üçünün kimliğinin belli olduğu duyurulmuştu. Faillerden ikisinin üzerinde Mısır ve Suriye pasaportları bulunurken, üçüncü şüphelinin Fransız vatandaşı olduğu ortaya çıkmıştı.



Belçika polisi, saldırılarla bağlantılı olarak dün Brüksel'deki bir mahallede baskın yaptı.



Yunanistan, Suriye pasaportlu şüphelinin 3 Ekim'de Yunan adası Leros üzerinden AB'ye giren bir mülteci olduğunu açıkladı. Daha sonra yapılan açıklamada Yunan Yetkililer ikinci şüphelinin de Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçmiş olabileceğini belirtti.



Yunan yetkililer, şüphelinin pasaportunun, geçtiği diğer ülkeler tarafından kontrol edilip edilmediğinin bilinmediğini belirtti.



Konser salonuna saldıran bombacılar arasında olan genç Fransız şüphelinin, radikal dinci militanlarla bağlantısı istihbarat servislerince bilinen bir kişi olduğunu bildirildi. Paris'in Courcouronnes bölgesinde yaşadığı belirtilen Fransız'ın kimliğinin, parmak izinden tespit edildiği de aktarıldı.



Öte yandan, saldırganlardan birinde de Mısır pasaportu bulunduğunu belirtildi.



Babası ve kardeşi gözaltına alındı


Fransa'nın başkenti Paris'teki kanlı saldırıların sorumlularından birinin babası ve kardeşi, polis tarafından gözaltına alındı.



Fransız polisi, Bataclan konser salonundaki intihar saldırısını düzenleyenlerden birinin ailesinin yaşadığı evlere baskın düzenledi. Romilly-sur-Seine kasabasındaki baskında teröristin babası, Bondoufle kasabasına yapılan baskında ise erkek kardeşi gözaltına alındı.


#Paris saldırısı
#terör
#kimliği açıklandı
8 yıl önce